Депутати знайшли заміну Милованову в Раді Нацбанку
Депутати знайшли заміну Милованову в Раді Нацбанку

Депутати знайшли заміну Милованову в Раді Нацбанку

18:40, 12 листопада 2019.

Фінанси.

Рада обрала дев'ятим членом Ради НБУ Віталія Шапрана.

Верховна Рада України обрала дев'ятим членом Ради Національного банку Віталія Шапрана замість Тимофія Милованова, якого в серпні було призначено міністром економіки.

Як передає кореспондент УНІАН, за постанову про зміну складу Ради НБУ (2400) проголосували 268 депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Представляючи кандидата, голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зазначив, що комітет підтримав цю кандидатуру.

«Ми з 23 кандидатів на посаду члена Ради Національного банку України обрали Віталія Шапрана, який, на нашу думку, після глибокого вивчення документів, був найкращим кандидатом з усіх, хто подався», - сказав депутат.

За його словами, Шапран має досвід роботи фінансовим аналітиком у різних поважних організаціях і сьогодні працює фінансовим аналітиком у секретаріаті Ради НБУ.

«Це людина, яка є доцентом одного з вищих навчальних закладів, тобто має досвід наукової роботи.

І насправді під час спілкування з ним на комітеті було зрозуміло, що це один із небагатьох фахівців у державі в галузі банківської справи, монетарної політики», - додав Гетманцев.

Як повідомляв УНІАН, Рада НБУ на позачерговому засіданні 7 листопада не змогла розглянути питання обрання свого голови замість Богдана Данилишина, повноваження якого завершилися 27 жовтня, оскільки голоси за питання про обрання головуючого на засіданні розділилися порівну - 4 на 4.

Наступне засідання Ради відбудеться 14 листопада .

Данилишин за підсумками засідання 22 жовтня заявив, що Рада продовжила його повноваження до проведення чергових виборів голови Ради, але член Ради НБУ Віктор Козюк повідомив, що ця пропозиція не знайшла підтримки більшості присутніх, як того вимагає законодавство.

Крім Данилишина і Козюка, до складу ради НБУ входять Василь Фурман, Олена Щербакова і Віра Ричаківська, а також голова НБУ Яків Смолій за посадою.

У зв'язку з призначенням Милованова на посаду міністра економіки профільний комітет парламенту шукав йому заміну на конкурсній основі.

#Верховна Рада#Нацбанк.

Источник материала
Поделиться сюжетом