Мазур має бути знятий з обліку Інтерполу найближчим часом - МЗС
Мазур має бути знятий з обліку Інтерполу найближчим часом - МЗС

Мазур має бути знятий з обліку Інтерполу найближчим часом - МЗС

12 листопада.

У Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що затриманий у Польщі доброволець Ігор Мазур має бути знятий найближчим часом з обліку Інтерполу.

Про це сказала заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

“Облік Інтерполу і взаємодію з Інтерполом веде Міністерство внутрішніх справ України, і вони тримають це зараз на контролі.

Щойно я мала розмову з паном Геращенком, він казав, що Мазур має бути знятий найближчим часом з цього обліку.

Ще у суботу вони подали подання в зв’язку з цим і очікують найближчим часом, що Генсекретар Інтерполу прийме відповідне рішення”, — сказала Зеркаль.

Віце-спікер Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська запевнила, що затримання активіста і ветерана війни на Донбасі Ігоря Мазура в Польщі є “виключно технічним” кроком і гарантує невинність затриманого.

10 листопада Мазура віддали на поруки українському консулу.

Ігор Мазур активіст та учасник Революції Гідності, в 2014 році був керівником “Правого сектору” В Київській області та начальником штабу 24-ої сотні Самооборони Майдану.

З травня 2014-ого воював в зоні проведення АТО в добровольчому батальйоні, в 2015-ому році долучився до лав ЗСУ.

Після демобілізації продовжив активну громадську діяльність, став головою партії УНА-УНСО та заступником головного командира УНСО.

Крім того Ігор Мазур є головним спеціалістом Офісу Уповноваженої ВРУ з прав людини, помічником народного депутата України та має державні нагороди, отримані за участь у захисті незалежності та суверенітету України.

Источник материала
Поделиться сюжетом