Глава митної служби Нефьодов заперечив консультації з Хорошковським
Глава митної служби Нефьодов заперечив консультації з Хорошковським

Глава митної служби Нефьодов заперечив консультації з Хорошковським

Керівник Державної митної служби Максим Нефьодов заперечив повідомлення про те, що він консультується з ексглавою СБУ та віцепрем’єром часів Януковича Валерієм Хорошковським.

Про це Нефьодов заявив в ефірі «Громадського».

Він зазначив, що поважає людей, які працювали на митниці до нього (не уточнюючи, кого саме), і не хоче «фарбувати усіх чорною фарбою», але консультацій від них не отримує.

«Я точно не консультуюся зі старими очільниками митниці, хоча я з багатьма з ними поспілкувався, і поспілкувався з деякими пенсіонерами, які очолювали митницю, або працювали на митниці.

Я вважаю, що у цьому немає якогось компромату чи чогось соромного, тому що перший крок будь-якого керівника, куди б, наприклад, мене доля не занесла, бажано спитати людей, які були до тебе, хоча б, що там було», — сказав очільник митниці.

Він наголосив, що це в жодному разі не означає, що досвід цих людей треба використовувати.

«Це було б просто смішно, тому що ці люди є причиною проблем, які є зараз, а не вирішенням цих проблем», — резюмував Нефьодов.

Як повідомлялося, 31 жовтня керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що через саботаж старої системи доходи митниці суттєво впали після того, як було створено Держмитну службу, а Нефьодов її очолив.

«Я в нього (Нефьодова.

– ред.) дуже сильно вірю, і це моє особисте і надія, до якої я доклав максимум зусиль, щоб дати можливість йому працювати, щоб він реалізував ці свої ідеї.

На жаль, у нього зараз не дуже вдається.

Або, скажімо так, дуже не вдається», – сказав Богдан.

Він також заявив, що ексвіцепрем'єрміністр Валерій Хорошковський дає консультації українській владі, зокрема щодо питань митниці.

Напередодні депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк, посилаючись на слова Нефьодова, заявила, що очільник Митної служби двічі бачився з Валерієм Хорошковським у владних будівлях і радився з ним з питань менеджменту на митниці.

Після цього глава Державної митної служби Максим Нефьодов спростував вплив олігарха Валерія Хорошковського на прийняття рішень в установі.

18 грудня 2018 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби (ДФС).

Вона передбачає поділ ДФС на Державну податкову службу, до складу якої будуть входити підрозділи податкової міліції, і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади.

Конкурс на посаду голови Державної митної служби виграв заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Нефьодов.

5 липня 2019 року Кабмін призначив Нефьодова на цей пост, 15 липня він розпочав виконання обов'язків.

Источник материала
Поделиться сюжетом