Депутати "ЄС" прийшли до ДБР через призначення адвоката Януковича – їх не пропустили
Депутати "ЄС" прийшли до ДБР через призначення адвоката Януковича – їх не пропустили

Депутати "ЄС" прийшли до ДБР через призначення адвоката Януковича – їх не пропустили

Народні депутати від партії "Європейська солідарність", які прийшли до Державного бюро розслідувань для роз'яснень щодо призначення на посаду заступника голови цієї організації Олександра Бабікова – колишнього адвоката Януковича – не можуть потрапити всередину будівлі.

Як передає кореспондент "5 каналу" Петро Троць – їх не пускають, не пояснюючи причини.

Народні обранці також хотіли заявити про неприпустимість політичних переслідувань, які були ініційовані ексдиректором ДБР Романом Трубою за наказом Офісу президента.

"Відбувається активізація Антимайдану, загроза реваншу, яка, зокрема, полягає в тому, що на посаду першого заступника керівника ДБР призначено пана Бабікова, який є адвокатом Януковича і, відповідно, має явний конфлікт інтересів.

Ми прийшли до пані Венедіктової, використовуючи законне право народних депутатів на невідкладний прийом, для того, щоб поставити питання щодо неприпустимості перебування цієї особи на посаді", – цитує пресслужба "ЄС" слова Ростислава Павленка.

Нардеп Микола Княжицький додав: "Ми сюди прийшли не просто за власним бажанням, хоча бачимо, що відбувається останнім часом у країні.

Ми тут на прохання родин Небесної Сотні.

Вчора також на їхнє прохання була зустріч.

Вони обурені призначенням пана Бабікова – адвоката Януковича – першим заступником голови ДБР.

Обурені не випадково, адже ми бачимо, що відбувається процес, відповідно до якого хочуть довести, що Майдан – це була не Революція Гідності, а державний переворот.

І, відповідно, російська анексія була виправдана.

І всі проросійські сили зараз, на жаль, з певною підтримкою наших деяких державних посадовців, реалізовують цей сценарій".

Народні обранці викликали на місце поліцію.

Водночас під стінами ДБР збираються люди.

Серед них прихильники та противники Петра Порошенка.

Источник материала
Поделиться сюжетом