Княжицький про канадську експертизу "плівок Труби": Це доводить, що ДБР стало інструментом політичної корупції
Княжицький про канадську експертизу "плівок Труби": Це доводить, що ДБР стало інструментом політичної корупції

Княжицький про канадську експертизу "плівок Труби": Це доводить, що ДБР стало інструментом політичної корупції

Експертиза канадських фахівців, яка підтвердила ідентичність голосу Романа Труби на плівках з його кабінету, означає, що відомство, яке мало б боротися з корупцією, стало її осередком, а рішення у ДБР приймаються за командою з Офісу президента.

Про це заявив народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький під стінами ДБР журналістам.

Після зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні депутати з "Європейської Солідарності" прийшли до керівництва ДБР, щоб заявити про неприпустимість призначення першим заступником директора адвоката Януковича Олександра Бабікова, про необхідність розслідування фактів, оприлюднених у "плівках Труби" та про неприпустимість політичних переслідувань.

"Ми бачимо, що канадський королівський інститут вже підтвердив автентичність записів Труби, який свідчить, що по суті ДБР керується безпосередньо з Офісу президента по дзвінках.

Тому призначення цієї особи без узгодження з нашою владою було неможливе", – переконаний Княжицький.

Він також зазначив, що це може бути частиною загального плану реваншу антимайдану, який реалізується під патронатом Кремля.

Саме для того, щоб з’ясувати позицію нової очільниці ДБР, депутати і прийшли до ДБР.

"Ми передбачаємо, що це могло бути частиною домовленостей на російсько-українських переговорах, компрометація Майдану і закриття всіх справ проти майданівців.

Очевидно, це є теж елементом корупції, адже буквально вчора були надруковані дослідження, які показують, що в рейтингу корупції за останній рік Україна не піднялася, а впала.

Корупція – це є державна централізація і це є вплив на всі процеси в державі з одного кабінету, як у нас це відбувається.

Тому ми прийшли поговорити з пані Венедиктовою, можливо, вона сама скасує свій указ про призначення пана Бабікова.

Принаймні тоді це не буде плювком в обличчя родинам Небесної Сотні.

І виконає всі інші вимоги родин, оскільки ми з ними були на Майдані.

Серед загиблих є багато наших друзів, як і серед членів їхніх родин, тому ми не можемо зараз, в цей день не бути з ними", – сказав нардеп.

Источник материала
Поделиться сюжетом