Генпрокуратура: заступник директора ДБР Бабіков захищав Януковича в суді
Генпрокуратура: заступник директора ДБР Бабіков захищав Януковича в суді

Генпрокуратура: заступник директора ДБР Бабіков захищав Януковича в суді

16:19, 28 січня 2020.

Політика.

Прокурор підтвердив, що Бабіков разом з ним брав участь у засіданнях по справі Януковича.

Сам Бабіков сьогодні заперечив навіть знайомство з Януковичем / скріншот відео.

Прокурор Офісу генпрокурора Яніс Сімонов підтвердив, що новопризначений заступник директора ДБР Олександр Бабіков представляв колишнього президента-втікача Віктора Януковича в суді.

Про це він розповів у коментарі hromadske.

Бабіков захищав інтереси Януковича на кількох засіданнях, зокрема й на тих, де адвокати клопотали про відвід судді, уточнив Сімонов.

«Я з ним брав участь у засіданнях по справі Януковича.

Це зокрема було засідання, (де розглядали) дозвіл на здійснення заочного досудове розслідування щодо подій 18-20 лютого 2014», — розповів він.

Водночас сам Бабіков під час брифінгу 28 січня заперечив договірні стосунки з Януковичем.

«Я не представляв права й інтереси Януковича, тим паче, у справах Майдану… Я ніколи не був з ним знайомий і жодних договірних стосунків з ним не укладав», - наголосив Бабіков.

Як повідомляв УНІАН, 20 січня адвокат потерпілих у справах Майдану Євгенія Закревська заявила, що призначення Бабікова на посаду першого заступника директора ДБР може призвести до розвалу справ проти Януковича.

Пізніше т.

директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова заявила про підписання наказів щодо призначення своїх заступників, однак не уточнила прізвища посадовців.

20 січня колишнього адвоката Віктора Януковича Олександра Бабікова призначено першим заступником директора Державного бюро розслідувань.

Источник материала
Поделиться сюжетом