Три продукти, які заборонено їсти при застуді чи грипі
Три продукти, які заборонено їсти при застуді чи грипі

Три продукти, які заборонено їсти при застуді чи грипі

Існують продукти, які здатні погіршити перебіг застуди чи грипу.

Дієтологи зазначають, що якщо ви помітили у себе ускладнення симптомів після вживання того чи іншого продукти, відмовтесь від нього на час занедужання.

Продукти, які можуть погіршувати самопочуття при застуді.

Броколі – надійне джерело вітамінів А і С, а також клітковини.

Але з останньою слід бути обережним, коли ви хворієте.

Як і ненасичені жири, організму важко перетравлювати клітковину.

Тому краще додати в раціон продукти з низьким вмістом харчових волокон – зокрема, м'ясо птиці, молочні продукти, очищені від шкірки овочі та фрукти (саме в шкірці міститься найбільша кількість клітковини).

Попри те, що горіхи містять багато корисних поживних елементів, які допомагають боротися з інфекцією — зокрема, цинк і вітамін E, на початку хвороби від них краще відмовитися, особливо якщо у вас болить шлунок чи висока температура.

Річ у тім, що горіхи багаті на ненасичені жири, щоб перетравити які організму треба посилено працювати.

А відтак, витрачати частину енергії, яка могла б знадобитися для боротьби з хворобою.

До того ж, горіхи "вивільняють" гістамін.

Симптоми непереносності гістаміну.

почервоніння, свербіж очей та шкіри;.

нежить із виділенням білого слизу;.

закладеність носа;.

кропив’янку або екзему;.

головний біль або мігрень;.

спазми шлунку та діарею;.

зниження кров’яного тиску;.

Шпинат має здатність підвищувати вироблення гістаміну – хімічної речовини, яка у великих кількостях викликає алергію.

Відтак, якщо помітили у себе висип або почервоніння, або відчуваєте сильну втому чи інші симптоми, які характерні алергічним проявам.

З тих же причин краще відмовитися від полуниці, помідорів і цитрусових.

Теги по теме
Здоровье Лечение Здоровая жизнь Профилактика заболеваний Анастасия Лукашевская
Источник материала
Поделиться сюжетом