20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чиновник часів Януковича Атаманюк намагається повернутися на митницю – ЗМІ
Чиновник часів Януковича Атаманюк намагається повернутися на митницю – ЗМІ

Чиновник часів Януковича Атаманюк намагається повернутися на митницю – ЗМІ

Екс-генерал-майор, колишній перший заступник головного управління податкової міліції ДПС України (до 2015 року) і «один з найодіозніших символів корупції в податковій системі за всю історію незалежної України» Юрій Атаманюк всіляко пробує збільшити вплив податковому і митному відомствах, пропонуючи на високі крісла перевірених людей зі свого оточення та активно лобіюючи повернення злочинних схем у фіскальні органи України.

Loading...

Про це повідомляє видання Багнет.

Як стало відомо виданню від высокопоставленного джерела, близького до керівництва в уряді, Атаматюк і сам не проти повернутися на службу й навіть веде переговори про своє призначення на посаду першого заступника голови Державної митної служби України.

За даними видання, Атаманюк вжее зустрічався з впливовими людьми, що мають вплив на уряд, які повинні переконати главу ДПС Максима Нефьодова, повернути чиновника.

Однак останній поки що категорично проти його призначення Атаматюка і не погоджує його кандидатуру.

Будучи Атаманюка називали мозковим центром серед осіб, наближених до міністра доходів і зборів Олександра Клименка, з яким вони разом створювали злочинні схеми фіктивного податкового кредиту і повернення ПДВ, консерваційні центри і канали виведення в офшори капіталів, награбованих у держави, пише видання.

«Діючи за підтримки ще одного генерала Андрія Головача з цікавим назвою – «Кефір», вони створили розгалужену мережу конвертаційних центрів, через які переводилися в готівку гроші.

З кожної впфедерації такого «обналу» Головач і Атаманюк отримували піввідсотка, але в масштабах грошових потоків приносила сотні мільйонів в особисті кишені подельников», – інформує Багнет.

За даними ГПУ, втрати держбюджету від схем Клименко обчислювалися в 3,1 млрд гривень.

За неофіційними даними, їх було набагато більше – міністру вдалося вивести з України не менше 10 мільярдів гривень.

Ще одна гучна справа, з якого Атаманюку поки що вдається вийти сухим з води залишається справа «діамантових прокурорів».

Як повідомлялося в ЗМІ, справа спочатку спустили на гальмах, але потім знову відкрили в Генпрокуратурі.

Знайдені під час обшуків у фігурантів цієї справи прокурорів Корнійця і Шапакина ювелірні вироби, постраждалий під час наїзду з обыском податкової в 2010 році, ювелір Сергій Кисельов дізнався і назвав Атаманюка ініціатором обшуку.

Раніше редактор Цензор.

НЕТ Юрій Бутусов також повідомляв, що скандальний Атаманюк намагається давати радуи і рекомендувати кадри в Державну фіскальну службу, і що у нього для цього чималі зв’язку і стан.

Розслідуючи справу про надходження митних платежів, Бутусов зазначає, що спроби команди Зеленского усунути корупційну вертикаль, поки не увінчалися успіхом.

«Департамент організації протидії митним правопорушенням Державної фіскальної служби – Василь Поїзд, за даними в інтернеті, який має близькі контакти з одіозним податковим генералом часів Януковича – Юрієм Атаманюком», – пише автор.

Варто відзначити, що це не перша спроба люстрированного чиновника повернутися у владу.

У 2019 році після перемоги президента Володимира Зеленського ім’я Атаманюка називалося серед радників в.

голови СБУ Івана Баканова, а також серед можливих кандидатів у виборчому списку «Батьківщини» на минулих парламентських виборах.

На думку політолога Кирила Молчанова, якщо серед радників глави СБУ «таких людей, як Юрій Атаманюк, почнуть в суспільній свідомості асоціюватися з президентом, в ньому самому незабаром перестануть бачити «нове обличчя».

Теги по теме
Народная Правда
Источник материала
Поделиться сюжетом