Парубій пройшов допит в ГБР у справі про перешкоджання виборам в 2019 році
Парубій пройшов допит в ГБР у справі про перешкоджання виборам в 2019 році

Парубій пройшов допит в ГБР у справі про перешкоджання виборам в 2019 році

Facebook Парубий.

ins{.

Державне бюро розслідувань допитало народного депутата від фракції "Європейська солідарність", колишнього спікера ВР Андрія Парубія у справі про перешкоджання виборам в 2019 році.

Про це стало відомо із заяви Парубія на сторінці Facebook.

“Щойно вийшов з приміщення Державного бюро розслідувань, де давав свідчення у справі про "перешкоджання виборчому праву" (стаття 157 Кримінального кодексу України) під час парламентських виборів 2019 року", - розповів Парубій.

Нардеп не розуміє, в чому полягає його провина.

Парубій лишень згадав, що на посаді голови Верховної Ради України він звертався до правоохоронних органів з вимогою встановити, чи перебували в Україні протягом останніх п'яти років тодішні кандидати в нардепи Андрій Клюєв, а також Ренат Кузьмін і Анатолій Шарій, і чи мають вони право брати участь у виборах.

3 липня 2019 року Парубій звернувся до ГПУ, СБУ та ДПС з проханням надати відомості про перебування в Україні останні 5 років Анатолія Шарія, Андрія Клюєва та Рената Кузьміна, які були зареєстровані кандидатами в народні депутати.

Того самого дня Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію екс-глави Адміністрації колишнього президента Віктора Януковича Андрія Клюєва і видеоблогера Анатолія Шарія кандидатами в народні депутати.

Теги по теме
ГБР
Источник материала
loader
loader