Одна з причин почати свій день з тарілки вівсянки – овес неймовірно поживний, але містять небагато калорій, що робить це блюдо підходящим для схуднення, підтримки здорової ваги.

Loading...

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на матеріали Medik.

Але, відразу ж поспішаємо розвіяти відомий міф про те, що будь-яка вівсянка корисна.

Це далеко не так.

“Правильними” можуть вважатися тільки цільнозернові крупи або пластівці грубого помелу, зварені на воді або молоці.

Всі швидкорозчинні аналоги вівсянки, як правило, містять велику кількість цукру, добавок і підсилювачів смаку, шкідливих для організму.

Дієтологами було названо кілька причин починати день з тарілки вівсяної каші.

“Вівсянка з цільного зерна — один з найбільш корисних продуктів на сніданок: її відрізняє високий вміст клітковини і білка.

Овес володіє багатьма корисними для здоров’я властивостями, включаючи втрату ваги, зниження ризику серцевих захворювань”, – зазначають фахівці.

Вони вказали на наступні причини починати день з тарілки цієї каші.

Допомагає знизити рівень холестерину.

Дослідження показали: вівсянка містить велику кількість бета-глюкану.

Даний тип розчинних волокон ефективний для зниження рівня ЛПНЩ (поганого), а також загального рівня холестерину.

“Додавання вівса в раціон зменшує ризик серцевих захворювань за рахунок скорочення рівня холестерину”, – констатують дієтологи.

Дозволяє втрачати вагу.

Високий вміст клітковини в крупі сприяє тривалому почуттю насичення.

Бета-глюкан сприяє вивільненню пептиду гормону ситості YY (PYY), тим самим знижуючи загальне споживання калорій, запобігаючи ожирінню, допомагаючи худнути.

Оздоровлює мікрофлору кишечника.

Для тих, хто схильний до запорів, млявого травлення, вівсянка стимулює розвиток корисних бактерій у травному тракті.

Знижує ризик розвитку астми.

Дослідження показують, що овес допомагає запобігти астму у дітей, якщо давати його в ранньому віці.

Також завдяки високому вмісту клітковини у своєму складі, вівсянка допомагає не тільки нормалізувати роботу кішківника, але і знизити рівень цукру і холестерину в крові.

У неї містяться найважливіші для здоров’я компоненти — магній, калій, кальцій, фосфор, залізо, цинк і ще цілий мікс корисних речовин, які відповідають за формування і розвиток кісток і м’язової тканини: саме тому лікарі рекомендують варити цю крупу дітям.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла:.

Багато людей люблять вранці поспати довше і в результаті пропускають сніданок, хоча, як показали дослідження німецьких дієтологів, цього робити ні в якому разі не можна.

Для фігури та здоров’я: названі кращі сніданки.

Поделиться сюжетом
https://m.me/nakolinaperedukrainoy