ins{.
Канадські вчені провели експеримент, в ході якого з'ясували, що пакетований чай може викликати розвиток онкологічних захворювань.
За їх словами, це може статися через шкідливий матеріал, який використовують під час виробництва, повідомляє портал Environmental Science & Technology.
Так, вчені з'ясували, що до складу одного пакетика для чаю входить приблизно 13 мікрограмів хімічних речовин.
Полімерні частинки, які потрапляють в організм, негативно позначаються на роботі кишечника.
Також микропластик не перетравлюється в шлунку і погано виводиться із стравоходу.
Його наявність в організмі може стимулювати розвиток онкологічних захворювань.
Повністю протилежну дію має натуральний зелений чай.
За словами фахівців, речовини, які в ньому містяться, дозволяють виводити шлаки з організму, стимулюючи стабільну роботу печінки.
Фахівці відзначають, що микропластик міститься навіть у більшості чайних пакетиків з тільки натуральними матеріалами в складі.
Через це не рекомендується заварювати напій такими методами, навіть якщо його виробили імениті бренди.