У Зеленського розповіли про дефолт в Україні
У Зеленського розповіли про дефолт в Україні

У Зеленського розповіли про дефолт в Україні

Влада України не буде ризикувати життями українців, а тому не розглядає варіанти дефолту.

Loading...

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА, про це розповіла прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель.

“Для України зараз надзвичайно важливо співпрацювати з МВФ.

Ми дуже раді, що нам вдалося домовитися про збільшення потенційного фінансування.

Адже в додаток до програми допомоги, яку ми обговорювали раніше, Міжнародний Валютний Фонд розглядає підтримку України в боротьбі з поширенням коронавірусу COVID-19”, – розповіла вона.

За словами Мендель, Україна дуже довго і важко буде приходити в себе від дефолту.

Влада не буде ризикувати життями українців, а тому не розглядає варіант дефолту.

“Президент України Володимир Зеленський сподівається на відповідальність народних депутатів перед українцями і що на позачерговому засіданні вони проголосують за потрібні законодавчі ініціативи для підтримки бізнесу, соціально вразливих категорій населення, а також надважливих реформ у банківському та агросекторі, які не тільки допоможуть Україні зберегти економічну стабільність, але і забезпечать фінансову підтримку МВФ”, – резюмувала Мендель.

Як розповіла Юлія Мендель, Міжнародний Валютний Фонд вийшов з новою заявою про Україну.

Глава МВФ Крісталіна Георгієва зазначила наступне:.

“Протягом останнього тижня був досягнутий прогрес в обговоренні з українською владою нового механізму розширеного фінансування (EFF).

Прийняття законодавства, спрямованого на вдосконалення системи врегулювання банківських проблем і земельної реформи, дозволить швидко просунутися вперед, доопрацювавши параметри нової угоди з більш широким доступом (до фінансування), ніж передбачалося раніше”.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що в Національному банку України не бачать причин для розмов про дефолт або припинення виконання зобов’язань України за зовнішнім боргом.

Публічні дискусії про можливе оголошення стихійного дефолту і реалізація такого кроку будуть мати різко негативні наслідки для іміджу держави у світі, добробуту українців і, відповідно, ставлення громадян до влади.

Теги по теме
Владимир Зеленский Народная Правда МВФ
Источник материала
Поделиться сюжетом