СБУ і ДБР обшукали митну службу через розробку символіки
СБУ і ДБР обшукали митну службу через розробку символіки

СБУ і ДБР обшукали митну службу через розробку символіки

У четвер, 23 квітня працівники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань провели обшуки в Державній митній службі.

Про це повідомляється на сторінці Нової митниці у Facebook.

"Сьогодні в Держмитслужбі відбулися обшуки — представники СБУ та ДБР зацікавилися гербом митниці. В грудні 2019 року Держмитслужба провела закупівлю послуг із розробки символіки та концепції нової форми для митниці вартістю майже 30 тисяч гривень. ТОВ "Геральдична палата "Олекса Руденко і Компаньйони" розробило нову концепцію емблеми, прапору, форми та інших елементів геральдики для Державної митної служби України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 25 лютого проєкт нових геральдичних знаків був надісланий до Міністерства фінансів на погодження, після чого його має затвердити Комісія з геральдики та президент України своїм указом.

За даними митної служби, в них наявні усі документи, які підтверджують виконання робіт підрядником у повному обсязі. 

"На сьогодні правоохоронці вилучили копії документів щодо виконання наведених послуг. Надамо повне сприяння правоохоронним органам щодо їхнього розслідування цієї суспільно важливої справи, і продовжуємо працювати", - додали у митниці, наголосивши, що вважають підстави для обшуків надуманою політично вмотивованою справою.

Сьогодні в Держмитслужбі відбулися обшуки — представники СБУ та ДБР зацікавилися гербом Митниці. В грудні 2019 року...

Опубликовано Нова митниця Четверг, 23 апреля 2020 г.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський розкритикував роботу голови Державної митної служби Максима Нефьодова через невиконання митницею плану надходжень до бюджету.

Згодом колишній міністр фінансів Ігор Уманський розповів про схеми із "скручуванням" ПДВ, через які державний бюджет недоотримує 5 мільярдів гривень та поскаржився, що його відправили у відставку через спроби звільнити голів Державної митної служби Макса Нефьодова та Державної податкової служби Сергія Верланова.

Новопризначений міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що звільнення очільників Державної податкової служби та Державної митної служби не вирішить проблеми в цих відомствах.

Источник материала
Поделиться сюжетом