Зеленський не зобов'язаний декларувати витрати на поїздку в Оман, - глава НАПК
Зеленський не зобов'язаний декларувати витрати на поїздку в Оман, - глава НАПК

Зеленський не зобов'язаний декларувати витрати на поїздку в Оман, - глава НАПК

Голова НАПК Олександр Новіков заявив, що президент України Володимир Зеленський не зобов'язаний декларувати витрати на поїздку в Оман. Про це Новіков розповів в інтерв'ю виданню "РБК-Україна".

За словами Новікова, НАПК майже завершило перевірку поїздки Зеленського в Оман. Однак у відомства немає інформації, хто оплачував літак у зворотний бік.

"Дивіться, у нас немає даних, хто заплатив за переліт. У нас є офіційна відповідь, що літак був наданий оманською стороною. Для того, щоб з'ясувати, хто безпосередньо платив, ми як раз і відправили мальтійській компанії запит. Ми знаємо, що Оман надав літак, але хто його сплачував – ми не знаємо", - сказав він.

Також Новіков зазначив, що в ході перевірки НАПК шукало відповідь тільки на два питання: хто оплачував відпочинок і хто оплатив переліт президента з Оману в Україну.

"Щодо зворотного перельоту Офіс президента нам надав інформацію, що літак був наданий Оманом для держави Україна. Зауважте, це не був подарунок і не послуга конкретній особі. Інше питання – це оплата послуг проживання в готелі… Згідно з наданими документами, це зробила дружина", - підкреслив глава НАПК.

Крім того, Новіков також зазначив, що відповідно до закону "Про запобігання корупції", оплата спільно спожитих послуг дружиною не є подарунком. Це не є фактом, який необхідно декларувати як суттєві зміни майнового положення.

На запитання журналіста: виходить, що в цій "оманської історії" Зеленський нічого не порушував і не повинен був декларувати, Новиков відповів наступне:

"В рамках тих документів, які ми маємо, це так".

Нагадаємо, журналісти проекту "Схеми" раніше оприлюднили розслідування, в якому повідомляється, що секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев приїжджав в Оман, коли там перебував Володимир Зеленський.

Згодом глава Офісу президента України Андрій Єрмак назвав брехнею матеріал проекту "Схеми" про поїздку Володимира Зеленського в Оман.

Теги по теме
Владимир Зеленский НАПК
Источник материала
loader
loader