У "Слузі народу" розділилися думки щодо призначення Саакашвілі – сам він готується до голосування
У "Слузі народу" розділилися думки щодо призначення Саакашвілі – сам він готується до голосування

У "Слузі народу" розділилися думки щодо призначення Саакашвілі – сам він готується до голосування

Після зустрічі фракції "Слуга народу" із колишнім президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі настрої депутатів щодо голосування про його призначення в уряд розділились навпіл.

Про це розповідають самі депутати у коментарям ЗМІ.

"Я був на зустрічі. Кандидатуру Саакашвілі підтримую, але за результатами зустрічі його підтримка у фракції зменшилася. Я ще не знаю причин зміни позиції тих колег, які спочатку були "за", оскільки був змушений поїхати раніше на засідання свого комітету", - сказав Микита Потураєв.

Водночас, за словами Олени Мошенець, настрої всередині фракції розділились близько 50 на 50. Вона вважає, що доля Саакашвілі вирішиться за результатами консультацій із іншими фракціями.

"Ще не відомо, якими будуть результати голосування. Приблизно 50 на 50. 50% нашої фракції підтримує його, оскільки у багатьох був якийсь досвід співпраці з ним", - пояснила вона.

Детальніше про зустріч розповів депутат Василь Мокан. Він зазначив, що Саакашвілі багато запитували про його політичні амбіції не лише в Україні, а і в Грузії.

"У нас відбулася зустріч фракції "Слуга народу" з Саакашвілі і ми говорили з ним більше години. Звучало багато питань від депутатів. В першу чергу, на політичну тему. Зокрема ми ставили питання про політичні амбіції Саакашвілі і його плани на території Грузії, адже там будуть вибори. На що він нас запевнив, що в разі його призначення на пост віцепрем'єра з питань реформ він буде вести себе аполітично і не має політичних амбіцій як в Україні, так і Грузії. По-друге, він пообіцяв, що не буде вдруге ставати "на граблі" і створювати конфлікти всередині владної команди. Сказав, що вважає команду Зеленського якісно іншою і не корупційною", - пояснив нардеп.

Однак він також підкреслив, що у фракції немає одноголосності із цього питання.

"Залишилося ще багато питань. Судячи з настроїв у фракції, я б сказав, що фракція не одностайна в питанні його призначення… Думаю, що це питання може бути розглянуто Радою наступного тижня, коли плануються позачергові засідання ... Але, судячи з настроїв колег, я не впевнений, що фракція дасть 226 голосів", - сказав Мокан.

Сам Саакашвілі зазначив, що лишається впевненим у тому, що має підтримку Зеленського та депутатів від "Слуги народу" і готується до голосування про своє призначення.

"Звісно, були сподівання, що сьогодні відбудеться голосування за мою кандидатуру на посаду віцепрем'єр-міністра, але я залишаюсь впевненим у підтримці президента Зеленського та більшості депутатів зі "Слуги народу" та інших фракцій, тож будемо готуватись до голосування у четвер. Але як і раніше, я готовий допомагати, консультувати і долучатись до усіх намагань реформувати збанкрутілу стару систему, яка панує в Україні. Бо насувається напевно найсерйозніше економічно-суспільне випробування, яке доведеться пройти Україні за усі роки Незалежності", - повідомив він.

Звісно, були сподівання, що сьогодні відбудеться голосування за мою кандидатуру на посаду віцепрем'єр-міністра, але я...

Опубліковано Mikheil Saakashvili Пʼятниця, 24 квітня 2020 р.

Нагадаємо, раніше у "Слузі народу" повідомили ТСН.ua, що лідера українського "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі можуть призначити віцепрем’єром із питань реформ. Сам Саакашвілі підтвердив, що отримав пропозицію від президента України Володимира Зеленського увійти до складу Кабміну. Політик зауважив, що пов’язує з командою Зеленського великі надії для України і готовий працювати у непростий час, коли на країну чекає дуже складний період.

Відео Міхеїл Саакашвілі прокоментував своє можливе призначення на посаду віцепрем’єра з питань реформ

Позачергове засідання Верховної Ради України відбудеться сьогодні. Парламентарі спробують врегулювати внутрішнє судноплавство, а також скасувати штрафні бали за автоматично зафіксоване порушення правил на дорозі. На додачу нардепи можуть спробувати призначити нового віцепрем'єра з питань реформ. Його місце може посісти Міхеїл Саакашвілі. 

Міхеїл Саакашвілі прокоментував своє можливе призначення на посаду віцепрем’єра з питань реформ
Источник материала
loader
loader