Шмигаль запевняє, що Україна готова до піку Covid-19
Шмигаль запевняє, що Україна готова до піку Covid-19

Шмигаль запевняє, що Україна готова до піку Covid-19

Прем'єрміністр Денис Шмигаль заявив, що Україна завершує підготовку медичної системи до проходження піку захворюваності на коронавірус і готова до наступного кроку - стабілізації економічної ситуації.

Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

«Наступний пік захворюваності, якщо він буде, медична система зустріне підготовленою.

Ринок насичений засобами індивідуального захисту, лікарні готові, люди дисципліновані в тому, щоб дотримуватися санітарних норм.

Тепер уряд сфокусується на підтримці малого і середнього бізнесу та стабілізації економічної ситуації», - підкреслив Шмигаль на засіданні Ради з питань економічного розвитку України.

Прем'єр указав на важливість співпраці уряду і парламенту в розробці ініціатив, що стосуються підтримки підприємців.

Також на нараді обговорили п'ять етапів виходу з карантину, представлені Кабміном, й акцентували на тому, що одним з основних чинників відновлення економіки повинно стати збільшення проведення ПЛР-тестів - до десяти тисяч на добу.

Крім цього, учасники засідання обговорили питання про надання фермерам можливості реалізовувати сільськогосподарську продукцію.

Напередодні президент України Володимир Зеленський назвав умови для плавного виходу країни з карантину і анонсував представлення невдовзі прем'єр-міністром відповідного сценарію.

Ринки в Україні можуть відновити роботу вже 1 травня: Зеленський назвав умову.

Источник материала
loader
loader