МОЗ надав рекомендації бізнесу, як працювати після послаблення карантину
МОЗ надав рекомендації бізнесу, як працювати після послаблення карантину

МОЗ надав рекомендації бізнесу, як працювати після послаблення карантину

Свої рекомендації щодо роботи після послаблення карантину опублікувало Міністерство охорони здоров'я.

Рекомендації для перукарень і салонів краси:.

температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи.

Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;.

робота лише за попереднім записом і з різницею у 15 хвилин між клієнтами;.

заборона на очікування черги клієнтами у закладі;.

на вході до закладу повинні бути антисептики;.

одночасне перебування клієнтів у закладі лише з урахуванням обмежень – 1 клієнт на 10 квадратних метрів;.

між місцями надання послуг дистанція не менш як 2 метри;.

працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками.

Рекомендації для закладів з побутового обслуговування (пральні, хімчистки, ремонт взуття тощо):.

температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи.

Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;.

черга на прийом клієнтів повинна дотримуватися дистанції у 1,5 метра за межами закладу;.

заборона на очікування черги клієнтами у закладі;.

допуск клієнтів у заклад лише в масках або респіраторах;.

працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками;.

дезінфекція та прибирання поверхонь після кожного клієнта.

Рекомендації для закладів торгівлі непродовольчими товарами:.

температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи.

Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;.

на вході до закладу повинні бути антисептики;.

одночасне перебування клієнтів у закладі лише з урахуванням обмежень – 1 клієнт на 10 квадратних метрів;.

працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками.

Рекомендації для кафе, барів та ресторанів:.

температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи.

Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;.

обслуговування клієнтів лише на виніс або на літніх майданчиках просто неба з дотриманням дистанції між столиками у 1,5 метра (не більш як двоє людей за столиком);.

на вході до закладу повинні бути антисептики;.

вхід відвідувачів до закладу заборонено;.

замовлення відбувається дистанційно або через облаштоване вікно чи двері до закладу.

Видача замовлення – через вікно або двері;.

місце видачі замовлення повинно бути облаштоване столиком чи поличкою для передачі замовлення, мати можливість безготівкового розрахунку та унеможливлювати вхід користувачів до приміщення;.

адміністрація сама контролює недопущення черги біля місця видачі замовлення;.

працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками;.

меню потрібно помістити для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлення;.

видача замовлення лише в одноразовому закритому посуді.

Рекомендації для роботи нотаріусів, адвокатів та аудиторів:.

температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи.

Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;.

робота лише за попереднім записом і з різницею у 15 хвилин між клієнтами;.

двері закладу закриті для входу без запису.

Біля входу дзвінок чи домофон та інформацію про способи запису;.

очікування клієнтами у черзі на послуги всередині закладу заборонено;.

на вході до закладу повинні бути антисептики;.

допуск клієнтів у заклад лише в масках або респіраторах;.

працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками;.

дезінфекція та прибирання поверхонь після кожного клієнта.

Рекомендації для роботи зон відпочинку:.

розміщення на вході та території зони інформації про правила та обмеження користування;.

у місцях потенційного скупчення розмістити інформацію про профілактику захворювання;.

забезпечення наявності туалетів на території зони, наявність рідкого мила та антисептиків, а також постійну дезінфекцію;.

заборонено проведення організованих розважальних заходів та атракціонів;.

обмежено доступ до окремих зон, яким заборонено функціонування.

Останні обмеження стосуються роботи парків, скверів, садів, оранжерей та музеїв просто неба, лісопаркових і прибережних зон, відкритих спортивних майданчиків.

Роботодавець зобов'язаний:.

забезпечити працівників засобами захисту;.

інформувати клієнтів про правила та обмеження;.

нанести маркування про дотримання дистанції у 1,5 метра;.

проводити дезінфекцію та прибирання закладів;.

тимчасово відсторонити від роботи людей з групи ризику – у віці понад 60 років або з хронічними захворюваннями.

Працівник зобов'язаний:.

регулярно мити руки з милом чи обробляти антисептиком кожні 3 хвилини;.

при чханні чи кашлі прикривати руку згином ліктя або одноразовою серветкою;.

утриматися від дотиків до обличчя;.

утриматися від контактів з людьми, що мають симптоми респіраторних захворювань;.

самоізолюватися у випадку появи симптомів респіраторних захворювань.

МОЗ надав рекомендації бізнесу, як працювати після послаблення карантину - Фото 1

Послаблення карантину в Україні з 11 травня / інфографіка 24 каналу.

Теги по теме
Новости Украины Коронавирус в Украине Карантин Министерство здравоохранения Кабмин Бизнес Василий Денисюк
Источник материала
loader
loader