Свої рекомендації щодо роботи після послаблення карантину опублікувало Міністерство охорони здоров'я.
Рекомендації для перукарень і салонів краси:.
температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи.
Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;.
робота лише за попереднім записом і з різницею у 15 хвилин між клієнтами;.
заборона на очікування черги клієнтами у закладі;.
на вході до закладу повинні бути антисептики;.
одночасне перебування клієнтів у закладі лише з урахуванням обмежень – 1 клієнт на 10 квадратних метрів;.
між місцями надання послуг дистанція не менш як 2 метри;.
працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками.
Рекомендації для закладів з побутового обслуговування (пральні, хімчистки, ремонт взуття тощо):.
температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи.
Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;.
черга на прийом клієнтів повинна дотримуватися дистанції у 1,5 метра за межами закладу;.
заборона на очікування черги клієнтами у закладі;.
допуск клієнтів у заклад лише в масках або респіраторах;.
працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками;.
дезінфекція та прибирання поверхонь після кожного клієнта.
Рекомендації для закладів торгівлі непродовольчими товарами:.
температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи.
Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;.
на вході до закладу повинні бути антисептики;.
одночасне перебування клієнтів у закладі лише з урахуванням обмежень – 1 клієнт на 10 квадратних метрів;.
працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками.
Рекомендації для кафе, барів та ресторанів:.
температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи.
Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;.
обслуговування клієнтів лише на виніс або на літніх майданчиках просто неба з дотриманням дистанції між столиками у 1,5 метра (не більш як двоє людей за столиком);.
на вході до закладу повинні бути антисептики;.
вхід відвідувачів до закладу заборонено;.
замовлення відбувається дистанційно або через облаштоване вікно чи двері до закладу.
Видача замовлення – через вікно або двері;.
місце видачі замовлення повинно бути облаштоване столиком чи поличкою для передачі замовлення, мати можливість безготівкового розрахунку та унеможливлювати вхід користувачів до приміщення;.
адміністрація сама контролює недопущення черги біля місця видачі замовлення;.
працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками;.
меню потрібно помістити для ознайомлення поруч з місцем видачі замовлення;.
видача замовлення лише в одноразовому закритому посуді.
Рекомендації для роботи нотаріусів, адвокатів та аудиторів:.
температурний скринінг усіх працівників перед початком роботи.
Тим, у кого температура вища як 37,2 градуса, доступ до роботи заборонено;.
робота лише за попереднім записом і з різницею у 15 хвилин між клієнтами;.
двері закладу закриті для входу без запису.
Біля входу дзвінок чи домофон та інформацію про способи запису;.
очікування клієнтами у черзі на послуги всередині закладу заборонено;.
на вході до закладу повинні бути антисептики;.
допуск клієнтів у заклад лише в масках або респіраторах;.
працівники повинні користуватися масками чи респіраторами і рукавичками;.
дезінфекція та прибирання поверхонь після кожного клієнта.
Рекомендації для роботи зон відпочинку:.
розміщення на вході та території зони інформації про правила та обмеження користування;.
у місцях потенційного скупчення розмістити інформацію про профілактику захворювання;.
забезпечення наявності туалетів на території зони, наявність рідкого мила та антисептиків, а також постійну дезінфекцію;.
заборонено проведення організованих розважальних заходів та атракціонів;.
обмежено доступ до окремих зон, яким заборонено функціонування.
Останні обмеження стосуються роботи парків, скверів, садів, оранжерей та музеїв просто неба, лісопаркових і прибережних зон, відкритих спортивних майданчиків.
Роботодавець зобов'язаний:.
забезпечити працівників засобами захисту;.
інформувати клієнтів про правила та обмеження;.
нанести маркування про дотримання дистанції у 1,5 метра;.
проводити дезінфекцію та прибирання закладів;.
тимчасово відсторонити від роботи людей з групи ризику – у віці понад 60 років або з хронічними захворюваннями.
Працівник зобов'язаний:.
регулярно мити руки з милом чи обробляти антисептиком кожні 3 хвилини;.
при чханні чи кашлі прикривати руку згином ліктя або одноразовою серветкою;.
утриматися від дотиків до обличчя;.
утриматися від контактів з людьми, що мають симптоми респіраторних захворювань;.
самоізолюватися у випадку появи симптомів респіраторних захворювань.
Послаблення карантину в Україні з 11 травня / інфографіка 24 каналу.