Міністр Степанов хоче підвищити зарплату медиків на 50%
Міністр Степанов хоче підвищити зарплату медиків на 50%

Міністр Степанов хоче підвищити зарплату медиків на 50%

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що українським медикам потрібно підвищити зарплату вже цього року не менше ніж до 50%. Про це він заявив під час брифінгу.

"Для того, щоб підвищити заробітні плати 435 тисячам медиків необхідно додатково виділити 11 млрд гривень. Ми будемо звертатися до уряду і потім до Верховної Ради щодо змін до державного бюджету. Ми вважаємо, що наші медичні працівники вже цього року повинні отримати суттєво збільшення заробітної плати, не менше ніж до 50%", - заявив міністр.

За його словами, МОЗ розробить справедливі тарифи за якими будде здійснюватися фінансування галузі 2021 року.

"Нові тарифи будуть грунтуватися на ринкових заробітних платах для працівників галузі та якісних стандартах медичних послуг. Тарифи, які по справжньому будуть покривати лікування українців тієї чи іншої хвороби. Це буде справжнє гарантування надання медичної допомоги нашим українцям", - додав Степанов.

Нагадаємо, 1 квітня Зеленський підписав законзгідно з яким медики та інші працівники, задіяні в лікуванні хворих на COVID-19 отримають доплату в розмірі до 300% зарплати. Працівникам соціального захисту населення, які надають послуги громадянам, котрі перебувають удома, передбачено доплати до 100% зарплати.

21 квітня Зеленський повідомив, що лікарям виплатятьзаборговану заробітну платню вже на тижні.

1 травня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що медикам, які працюють з коронавірусними хворими підвищили зарплату, але через місцеву владу вони її не отримали.

Источник материала
loader
loader