МОЗ затвердило рекомендації для перукарень, кафе та офісів під час карантину
МОЗ затвердило рекомендації для перукарень, кафе та офісів під час карантину

МОЗ затвердило рекомендації для перукарень, кафе та офісів під час карантину

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко затвердив тимчасові рекомендації з організації протиепідемічних заходів при наданні послуг в умовах карантину. Про це сам Ляшко написав на своїй сторінці в Facebook.

"Затвердив постановами головного державного санітарного лікаря України тимчасові рекомендації з організації протиепідемічних заходів при наданні послуг в умовах карантину", - зазначив Ляшко.

Рекомендації затверджені для:

зокрема, прийом в перукарнях і салонах краси повинен здійснюватися тільки за попереднім записом, а на літніх майданчиках кафе і ресторанів повинно знаходитися не більше двох осіб. Крім того, рекомендації включають температурний скринінг співробітників, обслуговування (для кафе і ресторанів — тільки на винесення) з дотриманням безпечної дистанції, установку медзасобів для дезінфекції рук і інше.

"Сьогодні нам дуже важливо знайти баланс між збереженням життя і здоров'я людей і поступовим запуском економіки" , - додав Ляшко.

Як повідомлялося, на позачерговому засіданні 4 травня Кабінет міністрів України прийняв постанову, якою продовжив карантин в Україні до 22 травня, однак з певними ослабленнями. Так, з 11 травня планується відкриття парків, скверів, зон відпочинку, салонів краси, літніх майданчиків закладів громадського харчування, бібліотек, музеїв. Кабмін дозволить роботу нотаріусів, стоматологів, аудиторів, оптову та роздрібну торгівлю непродовольчими товарами, крім фуд-кортів, розважальних зон і кінотеатрів в ТРЦ.

Теги по теме
Коронавирус в Украине Карантин Министерство здравоохранения
Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader