Степанов планує створити санепідемслужбу у в складі МОЗ
Степанов планує створити санепідемслужбу у в складі МОЗ

Степанов планує створити санепідемслужбу у в складі МОЗ

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не має наміру відновлювати санепідемслужбу як окремий орган. Втім, він розглядає можливість її створення у складі міністерства.

Під час брифінгу 28 травня Степанов повідомив, що на відміну від свого попередника Іллі Ємця, він не збирається відновлювати Державну санітарно-епідеміологічну службу як окремий орган.

У МОЗ розглядають питання щодо створення СЕС в складі міністерства. За словами міністра, вона б приводила заходи інфекційного контролю та реагувала на відповідні ситуації.

Щодо виділення в окремий орган центральної виконавчої влади, таке питання ми наразі не розглядаємо. Ми розглядаємо створення протиепідеміологічної служби саме в складі МОЗ, яка б виконувала дуже чіткий функціонал,
– заявив він.

Зазначимо, що Кабмін ліквідував СЕС ще у 2017 році через високий рівень корупції у структурі. На початку пандемії коронавірусу у 2020 році, уряд призначив Віктора Ляшка головним санлікарем країни.

Натомість попередній міністр охорони здоров'я Ілля Ємець планував відновити СЕС, але не встиг, адже пробув на посаді всього місяць. 

Теги по теме
Коронавирус Коронавирус в Украине Министерство здравоохранения Здоровье Максим Степанов Виктор Ляшко Лечение Анастасия Кушпит
Источник материала
loader
loader