Зеленський повідомив, коли відкриють новий корпус "Охматдиту"
Зеленський повідомив, коли відкриють новий корпус "Охматдиту"

Зеленський повідомив, коли відкриють новий корпус "Охматдиту"

Новий корпус дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" відкриють влітку. 

Про це під час селекторної наради заявив президент Володимир Зеленський, повідомила пресслужба Офісу глави держави.

"Ми обіцяли відділення в червні. Розуміємо: коронавірус і тут попсував нам плани. Однак треба сучасне відділення "Охматдиту" відкрити влітку", - сказав він. 

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, основні будівельні роботи у закладі закінчили. Утім, через карантин відкриття перенесли із запланованого на 1 червня. Міністр пообіцяв, що це стане можливим наприкінці липня.

Крім того, під час наради стало відомо, що Національна служба здоров’я України уклала договори з усіма лікарнями, й тепер медики отримають зарплати та надбавки за роботу з боротьби з коронавірусом. Зазначається, що договори не укладено лише з кількома медзакладами, які нині не працюють через ремонтні роботи. У МОЗ пообіцяли контролювати це. 

Також підписано контракти на постачання засобів індивідуального захисту та обладнання, необхідного для боротьби з COVID-19. Перші закупівлі відбудуться вже наступного тижня. 

Як повідомлялося, раніше відкриття нового корпусу "Охматдиту" планували на 1 червня. За два місяці до цього, 1 квітня, там закінчили усі ремонтні роботи. Будівництво оновленого комплексу лікарні розпочалося ще 2011 року і неодноразово призупинялося то через відсутність кадрів, то через арешт коштів. У грудні 2019 року Верховна Рада підтримала законопроєкт від Зеленського про виділення з Фонду президента України 200 млн грн на добудову лікарні.

Відео Новий корпус "Охматдиту" добудували – відкриття очікується 1 червня

1-ого червня офіційно планують відкрити, пообіцяв Володимир Зеленський. Зводити його почали ще 2011. Втім за цей час будівництво неодноразово зупинялося, втрапляло у скандали і навіть ставало об'єктом розслідування правоохоронців. У грудні минулого року Верховна Рада підтримала проєкт про виділення коштів із Фонду Президента на добудову лікарні.  

Новий корпус "Охматдиту" добудували – відкриття очікується 1 червня
Источник материала
loader
loader