У Путіна пояснили, чому не запросили Зеленського на парад
У Путіна пояснили, чому не запросили Зеленського на парад

У Путіна пояснили, чому не запросили Зеленського на парад

Росія не запрошувала Володимира Зеленського на парад Перемоги в Москві, який планують провести 24 червня. У Путіна пояснюють це відсутністю діалогу з Україною на вищому рівні.

Президента України не запросили в Москву на парад, присвячений 75-ій річниці Дня Перемоги, підтвердив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков одному з російських телеканалів, пише 24 канал.

Ми бачимо, що, на жаль, поки ми, попри наявність певних контактів, не можемо похвалитися позитивною динамікою в розвитку діалогу на вищому рівні,
– зазначив Пєсков.

За його словами, позитивної тенденції немає у співпраці РФ з Україною та Грузією. Пєсков додав, що динаміка розвитку відносин "залежить від виконання зобов'язань, які керівництво країни взяло на себе".

До слова, раніше Володимир Путін оголосив, що парад на честь 75-річчя Перемоги у Другій світовій війні проведуть 24 червня.

Святкування 9 травня в Росії: основне

  • Попри епідемію коронавірусу У Москві пройшли традиційні урочистості до 9 травня. 
  • Західні ЗМІ зафіксували акцію "Безсмертний полку". Її учасниками здебільшого були діти, ще й без засобів індивідуального захисту.
  • Щонайменше у 376 російських військових виявили коронавірус під час репетиції параду до 9 травня.
  • Через кілька днів після цього РФ стала другою у світі за кількістю заражених COVID-19. Наразі залишається на третій позиції.

Зверніть увагу! Станом на 1 червня у Росії підтвердили понад 414 тисяч випадків коронавірусу. Понад 4,8 тисячі людей померли від недуги.

Теги по теме
Россия Коронавирус Владимир Зеленский Владимир Путин Новости политики Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader