У Моз розповіли, чому Київ і Львів не готові до наступного етапу ослаблення карантину
У Моз розповіли, чому Київ і Львів не готові до наступного етапу ослаблення карантину

У Моз розповіли, чому Київ і Львів не готові до наступного етапу ослаблення карантину

Станом на 5 червня в Києві і у Львові епідеміологічна ситуація не дозволяє перейти до наступного етапу ослаблення карантину. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі програми "Голос народу" на "112 Україна".

За словами Ляшка, у цих містах перевищені показники інцидентності, тестувань та завантаженності ліжок у лікарнях.

"Київ і Львів не підпадають під ці критерії і станом на 5 червня... За цими показниками захворюваності... Київ не має право вводити пом'якшення, тому що кількість випадків коронавірусної хвороби за останні 7 днів перевищує 12 на 100 тис. населення", - зазначив Ляшко.

Також заступник міністра охорони здоров'я нагадав, що з 10 червня в Україні дозволять проведення культурних заходів в рамках адаптивного карантину.

"Проведення культурних заходів в рамках адаптивного карантину дозволено з 10 червня при дотриманні протиепідемічних умов та допуску відвідувачів - одна (людина - ред.) на 5 кв. м з розрахунку, щоб вони сідали в шаховому порядку. Але тільки в тих областях, які досягнуть трьох критеріїв - інцидентність, тестування і заповненість ліжок", - зазначив він.

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня в Україні розпочався черговий етап ослаблення карантину, зокрема дозволяється робота залів закладів громадського харчування з деякими обмеженнями.

Київ і ще сім областей не проходять за показниками для ослаблення протиепідемічних заходів. 

Теги по теме
Карантин Виктор Ляшко
Источник материала
Поделиться сюжетом