Ексголова Львівської облдержадміністрації підозрюється у відчуженні земель на понад 7 млн грн
Ексголова Львівської облдержадміністрації підозрюється у відчуженні земель на понад 7 млн грн

Ексголова Львівської облдержадміністрації підозрюється у відчуженні земель на понад 7 млн грн

Прокуратура Львівської області повідомила про підозру колишньому голові Львівської обласної державної адміністрації. Він підозрюється у службовій недбалості, що спричинила понад сім мільйонів гривень збитків державі.

Про це інформує керівниця прокуратури Львівської області Ірина Діденко у Facebook.

"Підписала повідомлення про підозру ексочільнику ЛОДА. Звинувачення полягає у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (понад 7 млн збитків)", - йдеться у повідомленні.

За версією слідства, у 2019 році посадовець видав розпорядження, яким передав у власність товариству земельну ділянку площею понад 15 га, розташовану за межами населеного пункту с. Стрілки на території Бібрської міської ради Перемишлянського району Львівської області. Розпорядження передбачало будівництво та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення за ціною 7 млн 231 тис. 71 грн.

"На цій ділянці насправді розміщується проточне озеро понад 9 га та прибережна захисна смуга, які, відповідно до чинного законодавства, не підлягають відчуженню з державної власності. Водночас готуємо позов до суду щодо повернення землі та озера у власність держави", - зазначила Діденко.

 

Підписала повідомлення про підозру ексочільнику ЛОДА Звинувачення полягає у службовій недбалості, що спричинила тяжкі...

Опубліковано Iryna Didenko Вівторок, 9 червня 2020 р.

На фото розпорядження, що опублікувала керівниця прокуратури, вказується про відчуження з держвласності озера і прибережної зони для ТОВ "Узлісся", власником якого є львівський бізнесмен Ігор Кривецький. У селі Стрілки збудований готельно-відпочинковий і оздоровчий центр "Edem Resort Medical&Spa".

На фото розпорядження не вказане прізвище голови Львівської обласної державної адміністрації. Однак у розпорядженні "Про продаж земельної ділянки несільськогосподарського призначення" від  7 серпня 2019 року з такою ж інформацією, що і на фото прокурорки, зазначений тодішній очільник області Маркіян Мальський. Він був призначений президентом Володимиром Зеленським 5 липня 2019 року і обіймав цю посаду до 26 грудня минулого року.

Сам Маркіян Мальський поки що не коментував цю інформацію.

Нагадаємо, голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не відвідала засідання Верховної Ради 7 травня, де голосували за закон про боротьбу з епідемією коронавірусу, бо в той час перебувала у п’ятизірковому спа-готелі у Львівській області "Edem Resort Medical&Spa", який працював попри карантин.

Источник материала
Поделиться сюжетом