Венедіктова планує найближчим часом клопотати про запобіжний захід Порошенку
Венедіктова планує найближчим часом клопотати про запобіжний захід Порошенку

Венедіктова планує найближчим часом клопотати про запобіжний захід Порошенку

Сьогодні або завтра клопотання про обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України та очільнику партії "Європейська солідарність" Петру Порошенко скерують до суду. Його підозрюють у неправомірному призначенні Сергія Семочка заступником голови Служби зовнішньої розвідки.

Про це повідомляє УНН із посиланням на генеральну прокурорку Ірину Венедіктову.

"Враховуючи те, як це все відбувається – це вже буде клопотання до суду про запобіжний захід. Сьогодні або завтра – ми це зробимо обов'язково у швидкий термін", – сказала Венедіктова.

Також вона заявила, що потрібен допит Порошенка у якості підозрюваного. За її словами, "це необхідна процесуальна дія".

Нагадаємо:

  • 3 червня ДБР викликало Порошенка на допит через прослуховування на міжнародних переговорах.
  • 8 червня генпрокурорка Ірина Венедіктова порушила справу проти експрезидента: внесено відомості до ЄРДР.
  • 10 червня стало відомо, що слідчі Державного бюро розслідувань вирішують питання щодо обрання п'ятому президенту України Петру Порошенку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Адвокат експрезидента Ілля Новіков заявив, що допит Порошенка в ДБР у справі про переміщення через кордон картин не відбувся. Натомість йому намагалися оголосити підозру у справі про призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка, а Порошенко покинув будівлю. Після цього Порошенко сам прийшов до Офісу генпрокурора, щоб поговорити з Венедіктовою, проте вона не вручила підозру п'ятому президенту.
Источник материала
loader
loader