Стерненко оголосив про відвід судді, на засідання не пускали людей
Стерненко оголосив про відвід судді, на засідання не пускали людей

Стерненко оголосив про відвід судді, на засідання не пускали людей

12 червня Шевченківський райсуд Києва має обрати запобіжний захід активісту Сергію Стерненка, якого звинувачують в умисному вбивстві. Захист Стерненка заявив про відвід судді Бугіля, а до зали суду не пускають журналістів та людей, що прийшли підтримати Стерненка.

Людей не пропускали охоронці та поліція, не пояснюючи мотивів. При цьому судова зала була порожньою, пише 24 канал. Сергій Стерненко заявив, що це робиться навмисне.

Організувати прохід людей до зали намагалися заповненням заяв на взяття Стерненка на поруки. Таким чином люди, що прийшли на підтримку Стерненка таким чином могли б стати учасникиками процесу. 

Про кількість охорони довкола Стерненко зазначив, що це показує: людей, які прийшли на засідання поважають і водночас бояться.

Люди підписують заяви взяття на поруку, якщо після цього їх не пускатимуть, то будемо розглядати це як надзвичайно грубе порушення прав людини,
– прокоментував журналістам ситуацію Стерненко.

Перед тим адвокати Стерненка оголосили про відід судді Володимира Бугіля, оскільки його дії оцінюють як упереджені.

Під судом зібралися десятки людей, вони прийшли з плакатами на підтримку Стерненка. Підтримати Стерненка прийшли нардеп зі "Слуги народу" Гео Лерос, лепутати від "Голосу" Ольга Стефанишина і керівник фракції Кіра Рудик.

Стерненко підтримка
Десятки людей прийшли підтримати Стерненка / Фото Марини Мольки (24 канал)

Новина доповнюється...

Справа Стерненка: коротко

  • Одеського активіста Сергія Стерненка намагалися тричі вбити ще в 2018 році. Слідчі так і не могли тоді знайти організаторів цих замахів.
  • Під час третього нападуСтерненко зміг відбитися від нападників. Під час бійки він поранив одного з них ножем. Поранення стало для того смертельним.
  • Ексрегіонали та проросійські політики закликали оголосити активісту підозру. Втім, на це ніхто не зважав, а про підозру знову зайшла мова після призначення нової генпрокурорки Ірини Венедіктової.
  • На захист Стерненка виступає чимало активістів, а в українських містах відбулися масові акції. Люди ви ступають проти того, щоб активісту висували звинувачення у вбивстві нападника, адже Стерненко захищав власне життя.
  • 11 червня активісту вручили підозру про умисне вбивство.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Вероника Климска
Источник материала
loader
loader