Хабар на 6 млн доларів: заступника начальника київської податкової Ільяшенка відсторонили від посади
Хабар на 6 млн доларів: заступника начальника київської податкової Ільяшенка відсторонили від посади

Хабар на 6 млн доларів: заступника начальника київської податкової Ільяшенка відсторонили від посади

Першого заступника начальника управління податкової служби у Києві Миколу Ільяшенка відсторонили від виконання обов’язків через підозру у причетності до підкупу керівництва антикорупційних органів за закриття справи проти колишнього міністра екології та природних ресурсів України, бізнесмена Миколи Злочевського.

Про це повідомили у пресслужбі Державної податкової служби України.

"13 червня 2020 року головою Державної податкової служби України Олексієм Любченком за фактом порушення присяги держслужбовця відкрито дисциплінарне провадження та відсторонено від виконання посадових обов’язків першого заступника начальника ГУ ДПС у місті Києві Миколу Ільяшенка", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, також було призначено тематичну перевірку Головного управління ДПС у місті Києві - для встановлення причин та умов, що сприяли вчиненню Ільяшенком корупційного правопорушення.

Нагадаємо, що детективи НАБУ задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади хабаря на суму 6 млн доларів керівництву Національного антикорупційного бюро та очільнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому. Хабар намагалися передати за посередництва високопосадовця ДФС.

Також повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали трьох людей у справі про хабар в 6 млн доларів, які пропонували керівництву НАБУ та САП довірені особи ексміністра екології уряду Азарова Миколи Злочевського.

Своєю чергою президент Burisma Group Микола Злочевський відреагував на заяви директора НАБУ Артема Ситника і керівника САП Назара Холодницкого, озвучені на спільній прес-конференції про нібито вчинених неправомірних діях в інтересах компанії Burisma Group і її керівництва. Зокрема, компанія заявила, що ні Микола Злочевський, ні інші співробітники компанії не мають ніякого відношення до озвучених подій.

Источник материала
loader
loader