В Україні 19 червня офіційно представлять нову партію мерів, - ЗМІ
В Україні 19 червня офіційно представлять нову партію мерів, - ЗМІ

В Україні 19 червня офіційно представлять нову партію мерів, - ЗМІ

У п'ятницю, 19 червня, в Україні офіційно презентують нову партію мерів - "Пропозиція", яка буде відстоювати інтереси місцевого самоврядування. Про це, посилаючись на своє джерело, повідомляє ZN.UA.

"У п'ятницю мери вийдуть з "Пропозицією" і презентують нову партію", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, для реалізації проекту використана партія "Нова європейська Україна". Її перереєстрували в Дніпрі і перейменували на "Пропозицію". Серед організаторів проекту – мер Дніпра Борис Філатов, мер Миколаєва Олександр Сенкевич, а також Олексій Каспрук (Чернівці) та Сергій Сухомлин (Житомир).

Разом з презентацією нової політичної сили буде оголошена програма дій. Крім цього, організатори проекту запросять на переговори всіх колег з інших міст. Мер Києва Віталій Кличко також буде в числі запрошених на презентацію партії мерів.
Видання також уточнило, що мова йде про загальнонаціональному проекті, який збирається відстоювати інтереси місцевого самоврядування. При цьому на 3 липня вже призначено з'їзд нової партії.

Нагадаємо, ще навесні цього року відразу декілька видань в Україні повідомили про наміри мерів створити власну партію.

У той же час, Президент України Володимир Зеленський у недавньому інтерв'ю УП зазначив, що мери міст не можуть бути проти глави держави, оскільки це нібито є проявом сепаратизму. "Не можуть мери бути проти президента, проти вертикалі влади. Це — проти держави. Це — чистий сепаратизм, який вони прикривають децентралізацією", — сказав Зеленський.

Теги по теме
местные выборы
Источник материала
loader
loader