Глава МОЗ Степанов заговорив про суворий карантин та безкоштовні тести - "Країна не повторить..."
Глава МОЗ Степанов заговорив про суворий карантин та безкоштовні тести - "Країна не повторить..."

Глава МОЗ Степанов заговорив про суворий карантин та безкоштовні тести - "Країна не повторить..."

Глава Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що в країні не доведеться відновлювати жорсткий карантин через погіршення ситуації з пандемією коронавірусною інфекцією covid-19.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства охорони здоров'я України в мережі Facebook.

Максим Степанов, фото: moz.gov.ua

"В Україні за минулу добу зафіксовано 664 нових випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 32 дітей і 44 у медичних працівників. Госпіталізовано до установ охорони здоров'я 177 осіб. Одужали за добу 433 особи, померло 14 осіб. За останню добу проведено 22 298 тестів, з яких 10 053 методом ПЛР, 12245 методом ІФА", - зазначено в повідомленні.

Публікація МОЗ, скріншот: Facebook

За добу найбільше випадків коронавірусу підтвердили у Львівській (143) та Закарпатській (72) областях. За словами Степанова, карантин повністю скасують тільки після нульового приросту, тобто за відсутності навіть одного зараження на день по всій території країни. Однак зараз захворюваність тільки зростає через несерйозное ставлення українців до небезпеки.

Також глава відомства сподівається, що країна не повторить сценарій Іспанії або Італії, так як жорсткий карантин доведеться повернути. Особливо важливим показником для такого кроку є заповненість лікарняних ліжок.

Крім того, він розповів, що тести на коронавірус проводять безкоштовно, в іншому випадку потрібно звертатися до регіональних департаментів охорони здоров'я або безпосередньо на Гарячу телефонну лінію міністерства охорони здоров'я.

Резюмуючи нинішню ситуацію, Степанов попросив всіх українців не нехтувати антисептиками, носінням масок, безпечною дистанцією і миттям рук. Він підмітив, що в середньому коронавірус виліковується за три тижні, однак у деяких випадках може знадобитися до 39 днів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, нашастались – Одесу та інші курорти України можуть закрити через ковід.

Як повідомляв Знай.uа відпочивайте, де хочете — українцям розповіли, коли діти зможуть поїхати до оздоровчих таборів.

Знай.uа писав, в Європу на карантині - у МОЗ сказали, хто з українців може виїхати за кордон.

Теги по теме
Украина Министерство здравоохранения Максим Степанов
Источник материала
Поделиться сюжетом