Чи варто одружуватися в ранньому віці: плюси і мінуси такого рішення
Чи варто одружуватися в ранньому віці: плюси і мінуси такого рішення

Чи варто одружуватися в ранньому віці: плюси і мінуси такого рішення

Створення сім'ї – це відповідальне рішення, і з цим не потрібно поспішати. Двоє партнерів повинні все добре обдумати і переконатися в тому, що поруч дійсно правильна людина. Проте деякі молоді хлопці і дівчата вирішують швидко одружитися. Причин цьому може бути кілька, тому ми підготували для вас плюси і мінуси такого рішення.

Найчастіше пари створюють шлюб у ранньому віці через незаплановану вагітність, першу сильну любов, пристрасть або навіть як протест проти моралі суворих батьків, пише журнал Liza.

Але перш ніж прийняти рішення про ранній шлюб, варто все ретельно обдумати та переглянути плюси і мінуси такого вчинку.

Мінуси раннього шлюбу

Безтурботна юність

На жаль, доволі часто ранні шлюби розпадаються через 1-3 роки. А все через те, що новоспечене подружжя – це ще дуже молоді й безтурботні люди. Адже, зазвичай, ще рік-два роки тому дівчина і хлопець разом ходили до школи та сиділи списували один у одного, а згодом вони беруть на себе зовсім інші ролі – дружини та чоловіка.

Такі пари часто ще не знають життя, а їм уже треба думати про те, як підтримувати дорослі відносини, утримувати будинок і формувати сімейний бюджет. І через те, що ці молоді люди можуть і далі звертати увагу на інший хлопців/дівчат, можуть виникати перші сварки та конфлікти.

Спільний побут

Молоде подружжя не завжди усвідомлює, наскільки складно забезпечувати себе самостійно. Тут мова йде не лише про фінанси, а й про звичні побутові речі, до яких тепер потрібно звикнути: зокрема, походи по магазинах, готування, прибирання, прання, ремонт тощо.

Весілля молодої пари
Весілля молодої пари / Фото НВ

До того ж, тепер вам потрібно уживатися з іншою людиною, миритися з його/її звичками і особливостями. Тому не всі пари можуть утримати вантаж сімейних проблем на своїх незміцнілих плечах.

А якщо народиться дитина?

Коли пара відчуває труднощі в побутових питаннях, нескладно здогадатися, що народження малюка тільки погіршить ситуацію. Адже юні подружжя ще вчора самі були дітьми, а сьогодні повинні відмовитися від своєї молодості заради іншої людини.

Плюси раннього шлюбу

Міцні почуття

Часто ранні шлюби можуть обіцяти і довге і щасливе сімейне життя. Але лише якщо відносини будуються не на закоханості і короткочасній пристрасті, а на сильних почуттях і справжній любові. Можливо, хлопець і дівчина зустрічалися кілька років, перш ніж узаконити стосунки.

Якщо узи між майбутнім подружжям дійсно міцні, родина не розпадеться навіть, якщо перші палкі почуття охолонуть. А прихильність, повага і довіра один до одного дозволять щасливо прожити разом до самої старості.

Знання один про одного

Часто молоді люди, які беруть ранній шлюб, буквально виростають разом, а, значить, вони вже вміють узгоджувати один з одним різні питання, добре знають звички партнера і сміють врегульовувати всі розбіжності.

Та й не варто забувати про міцну нервову систему молодого подружжя. Адже молодь легше справляється зі стресами, труднощами і неприємностями.

Теги по теме
Психология Семья Мария Бондарь
Источник материала
loader
loader