У Львові вперше провели операцію по пересадці серця
У Львові вперше провели операцію по пересадці серця

У Львові вперше провели операцію по пересадці серця

У міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше провели трансплантацію серця. Це перша подібна операція у Львові і третя в Україні за останні 15 років. Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний лікар медзакладу Олег Самчук.

Донором, у якого забрали серце, став 58-річний житель Львова, який отримав несумісні з життям травми після падіння з висоти. Після спроб врятувати життя чоловіка медики констатували у нього смерть мозку, що є прямим показанням до трансплантації. Його мама і сестра дали згоду на забір органів, щоб ті подарували можливість жити іншим людям.

Нове серце отримав 57-річний житель Коростеня (Житомирська обл.), якого п'ять років тому вразив інфаркт.

"Його серце втратила пружність і вже не могла качати кров. Іншого виходу, крім пересадки, чоловік не мав", - написав Олег Самчук.

"Його отримав 57-річний Віктор з Житомирської області. Раніше він був машиністом, але вже 5 років як не працює. З ладу серце вивів інфаркт, вилікувати його вже було неможливо, єдиний вихід - замінити. На вчорашній день серце у Віктора було збільшено втричі. Фракція викиду - 15. Воно вже ледве билося", - розповіла голова громадської організації IDonor Ірина Заславець.

Олег Самчук зазначив, що такі операції - це шанс для українців, щоб вони далі не їхали за кордон, а мали можливість зробити такі операції в Україні.

Теги по теме
Здоровье
Источник материала
loader
loader