Про закріплення у Конституції особливого статусу Донбасу не може бути й мови, - Резніков
Про закріплення у Конституції особливого статусу Донбасу не може бути й мови, - Резніков

Про закріплення у Конституції особливого статусу Донбасу не може бути й мови, - Резніков

Міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков в нагадав про неможливість закріплення в Конституції України особливого статусу Донбасу. Про це він заявив в інтерв'ю Hromadske.radio.

"Раніше з російської сторони лунало, що особливий статус повинен бути включений до Конституції України. Але ніякого особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей і будь-яких інших районів також в Конституції України бути не може!", - сказав Рєзніков.

Він наголосив, що завданням для Мінської тристоронньої контактної групи є обговорення правових аспектів мінських угод, у тому числі закону "Про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей", під яким мається на увазі "статус". Він нагадав, що такий закон був ухвалений Верховною Радою минулої каденції, його дію продовжено до 31 грудня поточного року вже парламентом нинішньої каденції. Це і є елемент мінських угод, зазначив міністр.

Крім того, за його словами, жодних ультиматумів про зміни до Конституції України з російської сторони під час переговорів у Берліні не було, як про це раніше писав німецький журнал Der Spiegel. Зокрема, повідомлялося, із посиланням на документ, отриманий центром з розслідування "Досьє" з урядових кіл РФ, що Кремль вимагає від Києва до 6 липня розробити проект поправок до Конституції про надання окремим регіонам Донбасу особливого порядку місцевого самоврядування.

Нагадаємо, 4 липня повідомлялося, що в Берліні відбулися переговори політичних радників лідерів країн "нормандської четвірки".

Заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак повідомив, що учасники зустрічі не змогли дійти консенсусу щодо поправок до Конституції України з метою закріплення особливого статусу Донбасу.



Теги по теме
Донбасс
Источник материала
loader
loader