Зеленський вручив нагороди видатним українцям з нагоди Дня Конституції
Зеленський вручив нагороди видатним українцям з нагоди Дня Конституції

Зеленський вручив нагороди видатним українцям з нагоди Дня Конституції

КИЇВ. 7 липня. УНН. Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди та почесні звання, яких були удостоєні видатні українці з нагоди Дня Конституції за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, науково-технічний, культурно-освітній розвиток держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу ОП.

"У всіх людей різне ставлення до державних нагород: хтось цього чекає все життя, хтось каже, що це пережиток Радянського Союзу. Для когось, особливо для народних артистів, телеведучих та відомих людей, – це просто нагорода. Мені здається, перш за все, це дуже важливо для держави, адже вона точно знає, кого нагороджує", – наголосив Президент.

За його словами, для держави однаково важливі всі сфери та професії: медіа, медицина, правопорядок, оборона, мистецтво та шоу-бізнес.

"Важливо відзначати людей, коли вони є з нами, а не тоді, коли вся країна та весь світ знає: ось це відома людина, і лише зараз Україна побачила, що вона гідна своєї держави", – заявив Зеленський.

Тому, наголосив він, держава й надалі відзначатиме талановитих українців, незалежно від статі, віку та сфери їхньої діяльності.

Генеральний директор – художній керівник театрально-видовищного закладу культури "Київський академічний театр оперети" Богдан Струтинський, який нагороджений орденом "За заслуги" І ступеня, зазначив, що держава має акцентувати більшу увагу на підтримці мистецтва.

Отримав почесне звання "Заслужений діяч мистецтв України" й режисер та сценарист Наріман Алієв. До промови на честь нагородження також приєднався співак, композитор та продюсер Олексій Потапенко, який отримав звання Заслуженого артиста України, та співачка Ірина Білик, яку Президент нагородив орденом Княгині Ольги ІІІ ступеня.

Нагадаємо, що Зеленський з нагоди Дня Конституції України підписав указ №254/2020 про відзначення державними нагородами за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення національної безпеки, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави та вагомі трудові досягнення.

Теги по теме
Украина Владимир Зеленский Президент
Источник материала
Поделиться сюжетом