Стало відомо, хто займе місце Вакарчука у Верховній Раді - ЦВК ухвалила рішення
Стало відомо, хто займе місце Вакарчука у Верховній Раді - ЦВК ухвалила рішення

Стало відомо, хто займе місце Вакарчука у Верховній Раді - ЦВК ухвалила рішення

У середу, 8 липня, Центральна виборча комісія визнала обраною народною депутаткою України на позачергових виборах 21 липня 2019 року в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі від політичної партії "Голос" Аліну Свідерську.

Таке рішення ухвалено на черговому засідання ЦВК. Про це повідомляє пресслужба Комісії.

"Рішення ухвалено у зв’язку з надходженням до ЦВК рішення позачергового з'їзду політичної партії "Голос" від 26 червня 2020 року та витягу із протоколу цього з'їзду про дострокове припинення повноважень народного депутата України Вакарчука С.І., … у зв’язку з його виходом зі складу відповідної фракції у Верховній Раді України дев’ятого скликання", - йдеться в повідомленні.

За даними ЦВК, Аліна Валеріївна Свідерська 1989 року народження. Має вищу освіту. Директорка ТОВ "Айсе Хідро Юкрейн". Проживає в місті Києві, членкиня політичної партії "Голос", включена до виборчого списку політпартії "Голос" під № 19.

На сайті партії повідомляється, що Аліна Свідерська - юристка, правозахисниця, громадська діячка. Членкиня організації "Професійний уряд", яка об’єднує випускників всіх зарубіжних вузів.

За даними Громадянської мережі "Опора", Аліна Свідерська є дружиною ексміністра оборони Андрія Загороднюка, який працював в уряді прем’єра Олексія Гончарука.

Нагадаємо:

  • Засновник партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що складає мандат депутата та залишає Верховну Раду. Однією із ймовірних причин складання мандату Святославом Вакарчуком були розбіжності його позиції та позиції більшості представників "Голосу" у питанні про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 
  • Утім Верховна Рада України під час засідання 18 червня не припинила повноваження народного депутата фракції "Голос" Святослава Вакарчука. Постанова не набрала відповідної кількості голосів: 175 із 226 необхідних.
  • На позачерговому з'їзді партії "Голос" 26 червня делегати достроково позбавили депутатських повноважень Святослава Вакарчука. Однак він залишається активним членом партії.

Відео Вакарчук позбувся мандату без голосування за це у Верховній Раді

Святослав Вакарчук самопозбувся депутатських повноважень без голосування за це у Верховній Раді. Сьогодні з’їзд партії "Голос" забрав у першого номера свого виборчого списку мандат. Перед цим Вакарчук написав заяву про вихід із фракції. Офіційно вільним він стане, коли про це оголосить спікер на найближчому засіданні парламенту. До таких юридичних хитрощів Вакарчук вдався після того, як депутати не задовольнили його заяву про складання повноважень.

Вакарчук позбувся мандату без голосування за це у Верховній Раді
Источник материала
loader
loader