У "Слузі народу" назвали імовірних претендентів на посади голови НБУ, АМКУ та віцепрем'єра ОПК
У "Слузі народу" назвали імовірних претендентів на посади голови НБУ, АМКУ та віцепрем'єра ОПК

У "Слузі народу" назвали імовірних претендентів на посади голови НБУ, АМКУ та віцепрем'єра ОПК

Упродовж поточного робочого тижня, 14-17 липня, Верховна Рада розглядатиме низку кадрових питань. Зокрема, мають призначити голову Національного банку Українивіцепрем'єр-міністра з питань оборонно-промислового комплексу (ОПК) та очільника Антимонопольного комітету України (АМКУ).

Про це повідомляють нардепка від "Слуги народу" Галина Янченко та заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

Так, на посаду голови АМКУ пропонують Ольгу Піщанську, першу заступницю голови АМКУ, крісло віцепрем'єра з питань ОПК може обійняти колишній голова Державного космічного агентства України Олег Уруський.

"Тут був дуже конкурентний відбір, в результаті якого визначили одразу декількох рівнозначних кандидатів, один з яких - колишній голова Державного космічного агентства, Олег Уруський, який сьогодні був у нас на фракції і якого прийшов підтримувати діючий керівник КБ "Луч" Олег Коростельов. Також є рекомендація за кандидатуру Олега Уруського від Володимира Горбуліна", - написала 

Євгенія Кравчук.

Нардепка Янченко уточнила, що вище зазначені кандидатури просто зараз представляє президент України Володимир Зеленський на засіданні фракції "Слуга Народу."

А от хто стане новим головою Нацбанку поки не повідомляється. У "Слузі народу" кажуть, що із кандидатурою на цю посаду ще визначилися. Тривають фінальні обговорення. Попередньо, голосування щодо нового очільника АМКУ і віцепрем‘єра відбудеться у середу, 15 липня, а голову НБУ оберуть у п‘ятницю, 17 липня. 

Водночас вдень 13 липня Кабінет міністрів відкликав з Верховної Ради проєкт постанови "Про призначення Олега Уруського віцепрем'єр-міністром - міністром з питань стратегічних галузей промисловості України".  

Раніше президент Володимир Зеленський заявив про рішення відновити посаду віцепрем’єра з промислової політики. 

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення Юрія Терентьєва з посади голови Антимонопольного комітету України. 

Як повідомлялося, 1 липня голова правління Національного банку України Яків Смолій написав заяву про звільнення через "систематичний політичний тиск". А вже 3 липня Верховна Рада проголосувала за його відставку.

Відео Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді

Нацбанк без голови. Верховна Рада зібралась на позачергове засідання, щоби звільнити голову Національного банку Якова Смолія. Він сам вирішив піти і пояснив це систематичним політичним тиском. Що має на увазі Смолій і чи знайшли йому заміну - у сюжеті.  

Нацбанк без голови: чи знайшли заміну Смолію і як реагують на відставку депутати у Раді
Источник материала
loader
loader