На пост глави НБУ розглядають кандидатуру нардепа від "Слуги народу", – Арахамія
На пост глави НБУ розглядають кандидатуру нардепа від "Слуги народу", – Арахамія

На пост глави НБУ розглядають кандидатуру нардепа від "Слуги народу", – Арахамія

Національний банк України може очолити депутат парламентської фракції "Слуга народу". Її голова Давид Арахамія впевнений, що у випадку прийняття рішення про призначення його колеги по фракції на цю посаду політсила підтримає такий крок.

"Слуга народу" може очолити НБУ

Можливість призначення одного з нардепів главою Нацбанку прокоментував очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, пише Інтерфакс-Україна.

Це може бути народний депутат,
– зазначив Арахамія.

Він не уточнив, чи є претендент на посаду керівника НБУ членом профільного комітету парламенту. Однак, за словами керівника фракції, мова йде не про голову комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

Арахамія також висловив впевненість у тому, що у випадку прийняття рішення про призначення його колеги по фракції на посаду глави Нацбанку політсила підтримає такий крок.

"Якщо це буде, наприклад, депутат нашої фракції, думаю, що обговорення зайве і все підтримають, як завжди", – додав нардеп.

До слова, наразі НБУ після відставки Якова Смолія очолює Катерина Рожкова.

Відставка Смолія: основне

  • Яків Смолій подів у відставку з посади голови НБУ 1 липня через систематичний політичний тиск.
  • Після його заяви Володимир Зеленський зареєстрував у Раді відповідний проєкт постанови, а нардепи 3 липня проголосували.
  • Чимало економістів, представників міжнародних організацій висловили свою підтримку Смолію. ЗМІ писали, що відставка стала наслідком суперечки з президентом, а глава НБУ відреагував емоційно.
  • В Офісі Президента будь-який тиск на тепер вже екскерівника Нацбанку заперечують. 
  • Ймовірні кандидати пост нового глави НБУ: голова правління державного Укргазбанку Кирило Шевченко, колишній голова правління Райффайзен банку Аваль Володимир Лавренчук та ексміністр розвитку економіки Тимофій Милованов.
Теги по теме
Новости Украины Новости политики Нацбанк Слуга народу Давид Арахамия Наталия Пристанская
Источник материала
loader
loader