Іноземцям із "червоних" країн можуть тимчасово заборонити в’їжджати до України
Іноземцям із "червоних" країн можуть тимчасово заборонити в’їжджати до України

Іноземцям із "червоних" країн можуть тимчасово заборонити в’їжджати до України

Україна може заборонити в’їзд іноземним громадянам із країн "червоного списку", де ситуація із поширенням коронавірусунайгірша. Відповідну постанову заборони наразі розробляє український уряд.

Про це йдеться йшлося 25 серпня на нараді у президента України Володимира Зеленського, передає пресслужба глави держави.

Попередньо, заборона буде чинною упродовж 30 днів. Але обмеження не стосуватимуться водіїв транзитного транспорту та представників гуманітарних місій.

"У світі спостерігається зростання показників захворюваності на COVID-19, тому український уряд розробляє регламент заборони на в’їзд в Україну іноземних громадян з країн, що потрапляють у "червону зону" епідемії, строком на 30 днів", - сказано у повідомленні.

Як повідомлялося, станом на 22 серпня МОЗ оновило список країн "червоної" та "зеленої" зон щодо поширення коронавірусу. Згідно із ним, до "червоної" зони потрапили 65 країн. Серед них: Албанія, Чорногорія, США, Індія, Ізраїль, Іспанія, Румунія, Вірменія, Молдова, Казахстан, Бельгія.  

Нагадаємо, уряд хоче подовжити карантин в Україні до 1 листопада, зважаючи на велику кількість нових інфікувань коронавірусом. А президент Володимир Зеленський підтримав впровадження заборони на роботу нічних клубів, проведення концертів.  

Відео Україна знову не потрапила у список країн, для мешканців яких рекомендують відкрити кордони

Євросоюз оновив список країн, для мешканців яких рекомендує відкрити кордони. України там знову немає. Ба більше, список став коротшим. На прямому зв’язку з Брюсселя кореспондент Радіо Свобода Григорій Жигалов. Що відбувається у Євросоюзі, коли нарешті дозволять в’їжджати жителям України – у прямому включенні.

Україна знову не потрапила у список країн, для мешканців яких рекомендують відкрити кордони
Источник материала
loader
loader