НАБУ звинуватило КСУ в політичних мотивах через визнання призначення Ситника незаконним
НАБУ звинуватило КСУ в політичних мотивах через визнання призначення Ситника незаконним

НАБУ звинуватило КСУ в політичних мотивах через визнання призначення Ситника незаконним

У Національному антикорупційному бюро України рішення Великої палати Конституційного суду щодо незаконності призначення Артема Ситника директором Нацбюро вважають політично вмотивованим.

Про це йдеться в оприлюдненій у Facebook заяві правоохоронного органу.

"Ухвалене в рекордно короткий термін, невдовзі після оприлюдення так званих "плівок ОАСК", на яких задокументовано розмови щодо керованого правосуддя в Україні, у тому числі й стосовно ухвалення рішень Конституційним Судом України, це рішення є черговим кроком на шляху знищення інституційної незалежності Національного бюро", - наголосили в НАБУ.

Заявники також обурилися позбавленням Конституційним судом права "анулювати незаконні угоди державних підприємств". За їхніми словами, КСУ "фактично звільнив топпосадовців від кримінальної відповідальності за незаконне збагачення".

"На черзі розгляд суддями КСУ подання нардепів про нібито неконституційність створення Національного бюро. Ініціаторами цих звернень, а також законопроєктів, які впродовж останніх 5 років у той чи інший спосіб мали на меті послабити спроможність НАБУ розслідувати топкорупцію, виступали фігуранти розслідувань НАБУ, в тому числі й ті, які вже мають статус підозрюваних чи опинилися на лаві підсудних", - стверджують в Нацбюро.

Зазначається, що визнання указу про призначення Ситника "неконституційним" не передбачає автоматичного звільнення директора НАБУ з посади.

РІшення #КСУ про неконституційність призначення Артема Ситника Директором #НАБУ є політично вмотивованим. Ухвалене в...

Опубліковано НАБУ Пʼятниця, 28 серпня 2020 р.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 28 серпня, Велика палата Конституційного суду України ухвалила рішення про визнання призначення Артема Ситника директором НАБУ неконституційним.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник заявив, що готовий піти у відставку тільки тоді, коли "виконає свою місію".

У травні група народних депутатів звернулася до Конституційного суду України з поданням щодо відповідності Конституції указу п'ятого президента країни Петра Порошенка про призначення директором Національного антикорупційного бюро Артема Ситника. 

Відео Корупціонер Артем Ситник далі очолює Національне антикорупційне бюро — Секретні матеріали

Ця історія вже перетворюється на серіал. Визнаний судом як корупціонер Артем Ситник продовжує керувати Національним антикорупційним бюро. Скільки б всі не чекали на його звільнення, воно все не відбувається. Однак цього разу парламент може поставити крапку в цій історії.  Повні випуски дивіться на 1+1 video

Корупціонер Артем Ситник далі очолює Національне антикорупційне бюро — Секретні матеріали
Секретні матеріали
Источник материала
loader
loader