Верховна Рада повертається з канікул: стало відомо, чим займатиметься парламент під час четвертої сесії
Верховна Рада повертається з канікул: стало відомо, чим займатиметься парламент під час четвертої сесії

Верховна Рада повертається з канікул: стало відомо, чим займатиметься парламент під час четвертої сесії

У вівторок, 1 вересня, розпочинається четверта сесія Верховної Ради України дев'ятого скликання.

Про це йдеться на сайті українського парламенту.

"Четверта сесія Верховної Ради України дев'ятого скликання розпочнеться 1 вересня 2020 року і триватиме до 22 січня 2021 року відповідно до календарного плану... Календарним планом передбачено, що 10 тижнів Верховна Рада працюватиме у режимі пленарних засідань. Ще 7 тижнів народні депутати працюватимуть у комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах). Для роботи з виборцями відведено 4 тижні", - йдеться у повідомленні.

Що стосується порядку денного сесії, то відповідно до його проєкту, на пленарних засіданнях будуть розглядатися питання внесення змін до державного бюджету на 2020 рік, державного бюджету на наступний рік, питання захисту прав дітей, соціальні та економічні законопроєкти, екологічні ініціативи, зокрема, і щодо обмеження обігу пластикових пакетів та інші, питання захисту тварин та інші.

"На цю сесію стратегічним буде саме питання державного бюджету на наступний рік. Згідно із законодавством, він має надійти до Верховної Ради до 15 вересня. Верховна Рада готова до цього повністю, і профільний комітет, і всі інші комітети, які будуть долучені до цього процесу, готові працювати, вносити свої пропозиції та робити його краще", - заявив на брифінгу спікер парламенту Дмитро Разумков.

Він також додав, що на цій сесії заплановано розгляд низки соціальних та економічних законопроектів, зокрема пов'язаних з підтримкою малого та середнього бізнесу. "Я сподіваюся, що ми будемо працювати не менш якісно, ніж у минулі сесії", - сказав Разумков.

Нагадаємо, 25 серпня Верховна Рада збиралася на позачергове засідання, на якому було ухвалено рішення про підвищення мінімальної заробітної плати в України від 1 вересня 2020 року до 5 тисяч грн.

Відео Верховна Рада ухвалила рішення про збільшення мінімальної зарплати

Мінімальна зарплата - 5 тисяч гривень від 1 вересня. ВР зібралась на позачергову сесію, щоби виконати президентське доручення та збільшити мінімальну зарплату. Рішення ухвалили, попри критику опозиції, яка вважає такий крок недоречним за умов падіння економіки. Мовляв, це пришвидшить інфляцію та створить податковий тиск на підприємців, які або скорочуватимуть працівників, або знову повернуться до практики виплати зарплат у конвертах. Уряд вже розробив графік наступних підвищень. Від 1 січня мінімальну зарплату хочуть збільшити до 6 тисяч гривень.     

Верховна Рада ухвалила рішення про збільшення мінімальної зарплати
Источник материала
loader
loader