Перейшов червону лінію: у "Слузі народу" пояснили причину виключення Лероса із фракції
Перейшов червону лінію: у "Слузі народу" пояснили причину виключення Лероса із фракції

Перейшов червону лінію: у "Слузі народу" пояснили причину виключення Лероса із фракції

Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія стверджує, що Гео Лероса виключили із політсили, бо він перейшов межу в систематичній критиці керівництва держави. Очільник фракції також заперечив, що президент Володимир Зеленський нібито вимагав виключення Лероса зі "Слуги народу", як це заявлявнардеп.

Про це розповів Давид Арахамія журналістам перед засіданням Верховної ради 2 вересня, повідомляє "Цензор.Нет".

Зі слів Арахамії, Лерос тривалий час виступав із критикою на адресу очільника Офісу президента, але фракція до цього "ставилася нейтрально", втім нині він перейшов межу.

"Ні, це неправда (про дзвінок президента, - ред.)... У нас з паном Леросом була негласна домовленість. Він член нашої фракції, у нього був особистий конфлікт з очільником Офісу президента. Ми, як фракція, до цього ставились абсолютно нейтрально. Пів року він виступав, робив заяви, ми не втручались. Але коли ти перебуваєш у партії президента і починаєш чіпати президента, критикуєш його програму і дії, то нормальний процес, коли людина каже: "Мені не подобається в партії президента, я піду до іншої партії", - висловився Арахамія.

Крім того, каже голова фракції, він попереджав Лероса про недопустимість подібної критики і розмовляв із нардепом перед його виступом у Раді 1 вересня.

"І я йому сказав, що якщо сьогодні він перейде червону лінію і буде казати на президента, то має розуміти наслідки. Він сказав, що розуміє", - зазначив Арахамія.

Нагадаємо, що 1 вересня під час виступу в парламенті Лерос різко розкритикував Зеленського і назвав його "порожнім місцем в історії". Він також сказав, що президент наказав терміново зібрати підписи за його виключення з фракції і тисне на депутатів.

Згодом Гео Лерос прокоментувавсвоє виключення. Він заявив, що збирається боротися з режимом недоброзичливців, які причетні до підпалу його майна і відкриття справ проти нього, а також подякував тим, хто "не злякався дзвінків з Офісу президента". 

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що не вимагав виключити Гео Лероса зі "Слуги народу". І додав, що у нього "немає жодної реакції на хабарників та зрадників цієї країни. Мені все одно, з якої вони партії".

Відео Гео Лероса виключили із фракції "Слуги народу" після звинувачень у бік президента

Народного депутата Гео Лероса виключили із фракції "Слуги народу". Про це повідомила пресслужба партії та сам політик на своїй сторінці у соціальній мережі. Збір підписів за звільнення Лероса почали сьогодні зранку, після того як засіданні парламенту народний депутат звинуватив президента Володимира Зеленського в порушенні передвиборчих обіцянок. А також вкотре заявив, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак зловживає владою.

Гео Лероса виключили із фракції "Слуги народу" після звинувачень у бік президента
Источник материала
loader
loader