19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Венедіктова представила свого нового заступника: раніше він працював у Медведчука
Венедіктова представила свого нового заступника: раніше він працював у Медведчука

Венедіктова представила свого нового заступника: раніше він працював у Медведчука

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова 10 вересня представила свого нового заступника - Максима Якубовського. Раніше його неодноразово пов'язували з кумом Путіна, нардепом від ОПЗЖ ВікторомМедведчуком

Про нове призначення йдеться на сайті Офісу генпрокурора. 

"Ірина Венедіктова привітала новопризначеного заступника у прокурорській родині: "Я знаю Максима Вікторовича як патріота, справжнього українського офіцера, людину, яка займалася створенням військових прокуратур, була в АТО і має бойову нагороду. Тому переконана, що він підсилить наші професійні ряди", - пишуть в пресслужбі. 

Голова центру протидії корупції Віталій Шабунін прокоментував призначення Якубовського на своїй Facebook-сторінці: "А ми вітаємо Медведчука з призначенням його юриста заступником генпрокурорки Зеленського! З ким забитися на гроші, що Венедіктова віддасть йому російський напрямок? Ну і звичайно, Зеленський хороший і нічого цього не знає".

Що відомо про Якубовського

  • В органах прокуратури працює від 1996 року. У 2014 році був ініціатором відтворення системи військових прокуратур. Працював у Головній військовій прокуратурі ГПУ, був заступником Головного військового прокурора. У 2014-2015 роках виконував завдання в зоні проведення АТО.
  • За даними розслідування PROSUD, у 2011-2013 роках Якубовський працював експертом Центру правових ініціатив "Правова держава", який пов’язаний з Віктором Медведчуком. Саме дворічною роботою в центрі Медведчука прокурор Якубовський пояснює походження своїх статків.
  • 2013 року Якубовський також брав участь у заході ГО "Український вибір" Медведчука і казав, що "ми, в "Українському виборі" вважаємо...". Про це йдеться у відео, оприлюдненому у червні 2015 року журналістом-розслідувачем Дмитром Гнапом. Також за його даними, на офіційному профайлі юриста Якубовського на сайті Спілки адвокатів було вказано телефон, який збігався з номером телефону центрального офісу "Українського вибору" Медведчука.
  • Агенція журналістських розслідувань "Слідство.Інфо" у березні 2016 року повідомляла про непомірні статки військового прокурора Південного регіону Максима Якубовського, зокрема про його автомобілі.
  • Якубовский був одним зі 128 претендентів на посаду керівника новоствореної Спеціалізованої антикорупційної прокуратури восени 2015 року, однак він не дійшов до фіналу конкурсу.
Источник материала
Поделиться сюжетом