До України везуть ліки, які ВООЗ визнала неефективними в лікуванні коронавірусу
До України везуть ліки, які ВООЗ визнала неефективними в лікуванні коронавірусу

До України везуть ліки, які ВООЗ визнала неефективними в лікуванні коронавірусу

Україна закупила препарат "Ремдесивір", яким лікуватимуть хворих на COVID-19. Найближчим часом медикамент з'явиться на території країни.

Про це головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів в інтерв'ю для "Радіо Свобода". 

"Він закуплений державним підприємством "Медичні закупівлі України". Зараз він транспортується на територію України, тому найближчим часом з’явиться", - сказав він. 

За словами Ляшка, "Ремдесивір" першим показав зменшення тривалості перебування хворих на COVID-19 пацієнтів на стаціонарному лікуванні. Також він зазначив, що цей препарат зменшує кількість летальних випадків.

Зазначимо, що раніше цей медикамент застосовували для лікування вірусу Ебола. На його закупівлю український Кабмін виділив 46,8 мільйона гривень. 

Нагадаємо, що минулого тижня Всесвітня організація охорони здоров'я визнала "Ремдесивір" неефективними в лікуванні коронавірусу. 

Водночас у липні після схвалення Європейською комісією "Ремдесивір" став першим дозволеним у ЄС препаратом від COVID-19.

Тоді компанія Gilead Sciences заявила, що її експериментальний препарат, схоже, зменшує ризик смерті у пацієнтів з важким перебігом коронавірусної інфекції. 

Раніше США придбали понад 90% світового запасу "Ремдесивіру", оскільки під час досліджень він допоміг некритичним пацієнтам швидше одужати від коронавірусу. 

Тим часом випробування "Ремдесивіру" у США, який вважали потенційними ліками від COVID-19, згорнули. Дослідники пояснили це тим, що такі тести загрожують здоров’ю частини заражених пацієнтів, які у дослідженні для порівняння приймали плацебо. 

Відео Одужання президента: як ліки від COVID-19 можуть вплинути на психіку Трампа

Ліки від COVID-19 можуть вплинути на психічний стан Дональда Трампа. Як розповіли виданню "Нью-Йорк Таймз" ескперти, препарат "Дексаметазон", який призначали президенту, здатен викликати у людини ейфорію, раптові припливи енергії та відчуття невразливості. За чотири тижні до президентських виборів у Сполучених Штатах лікарі таки відпустили Трампа на зустріч із виборцями, попри сумніви у тому, що президент повністю подолав хворобу. Сьогодні ввечері він летить до Флориди, одного з найбільш уражених вірусом штатів. ТСН рокаже більше.    

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны