19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Без паспорта, навколішки і під свист оголеної активістки: як голосували відомі політики та кандидати в мери
Без паспорта, навколішки і під свист оголеної активістки: як голосували відомі політики та кандидати в мери

Без паспорта, навколішки і під свист оголеної активістки: як голосували відомі політики та кандидати в мери

У день місцевих виборів 25 жовтня проблеми з голосуванням супроводжували не тільки простих громадян, а й VIPів.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.Тижня.

Президент Володимир Зеленський голосував у столиці. На виборчу дільницю прийшов зранку у святковому настрої разом з дружиною Оленою. Однак, не обійшлося і без провокацій. Щойно Зеленські пройшли повз камери та журналістів, з натовпу вибігла активістка, підняла червону спідницю, опинившись голою.

На тілі дівчини було написано "Фемен", на спідниці - Zexist. Але на відміну од Макрона в Парижі Зеленський "голої фемен" не побачив. Активістка не розрахувала й запізно підняла спідницю. Поки поліція затримувала дівчину, Володимир Зеленський голосував.

На вулиці глава держави навколішки пройшов опитування власного імені. І, не криючись, поставив "плюс" навпроти всіх п’яти запитань.

Надійним кандидатам свій голос віддав сьогодні голова Верховної ради Дмитро Разумков. Щоби проголосувати, пройшов температурний скринінг. І став у чергу. Спочатку щоби отримати бюлетені, потім - щоб проголосувати.

А от на п'ять запитань президента він не відповів, бо біля його дільниці опитування не проводили. Спікер пообіцяв, що за тиждень Рада візьметься за бюджет на наступний рік. Спростував чутки про скасування другого туру місцевих виборів до закінчення карантину. А от кого підтримав голосом - не зізнався.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль голосував у Львові. На виборчу дільницю прийшов із дружиною і дочкою. Хвилин 20 стояв у черзі, аби потрапити в середину. Вибір для нього - це вкрай великий шматок економіки країни, який відібрала собі місцева влада.

"Наступного року бюджет місцевих громад складе понад 500 мільярдів гривень. Це пів трильйона гривень, якими будуть управляти, власне, новообрані місцеві ради", - заявив Шмигаль.

П’ятий президент Петро Порошенко прийшов на виборчу дільницю з дружиною Мариною, яка веде команду "ЄС" до Київської міської ради. Проголосувало подружжя без черг.

А от чинний міський голова Києва Віталій Кличко віддати свій голос не зумів. Напередодні він захворів на COVID-19.

А от опоненти Кличка на дільницю прийшли. Голосував кандидат від партії "За майбутнє", ресторатор Сергій Гусовський.

Також проголосувала кандидатка від "Слуги народу" Ірина Верещук. Каже, не сумнівається, що пройде в другий тур.

Бачить себе в другому турі й Сергій Притула від "Голосу". Чинного голову він викликав на теледебати.

На справжній квест перетворилося голосування в чинного голови Львова Андрія Садового. Досвідчений політик прийшов із закордонним паспортом, бо український загубив. Бюлетень Садовому не видали, бо у цьому випадку це незаконно. Пішов шукати паспорт і після обіду знайшов. Тож із другої спроби таки проголосував.

Источник материала
Поделиться сюжетом