Дали задній хід: «Ми отримали чіткі сигнали з Європи»
Дали задній хід: «Ми отримали чіткі сигнали з Європи»

Дали задній хід: «Ми отримали чіткі сигнали з Європи»

Володимир Зеленський виступив на позачерговому засіданні РНБО, скликаному через конфлікт НАБУ / НАПКА і Конституційного суду

Президент розповів про проблеми, які з'явилися після відомого рішення Конституційного суду.

«Ми повинні терміново відреагувати на ту ситуацію, яка склалася після ухвалення рішення Конституційного суду з подання від групи народних депутатів щодо окремих положень ЗУ «Про протидію корупції» за ст.366 - 1 КК України.
Справа не тільки в цьому рішенні, а в загальних цілеспрямованих діях окремої групи осіб по підриву соціально-економічного договору в Україні, які становлять загрозу національній безпеці в нашій країні», - почав Президент.

Президент сказав, що неприпустимо, щоб вирішенням цієї проблеми зайнялася «вулиця», як і не припустимі наступні подібні рішення КСУ. Важливо, щоб вороги не змогли дискредитувати Україну перед іноземними партнерами.

Зеленський підкреслив, що наше суспільство ніколи не зможе прийняти свідомі порушення при декларуванні доходів. Не прийме їх і ЄС. Про що Зеленський вже отримав чіткі сигнали.

Без відповідних перевірок не можна навіть призначити обраних на минулих місцевих виборах осіб на посади.

Зеленський запевнив усіх, щоб не було навіть найменших сумнівів, що система електронного декларування буде працювати. А законопроекти щодо відновлення їх роботи будуть подані в Раду як невідкладні.

Також Президент звернувся до правоохоронних органів, з проханням провести розслідування і надати всі деталі, які привели до такого рішення КСУ.

Нагадуємо, що портал MY.UA повідомляв, що секретар РНБО Олексій Данилов стурбований тим, що останнім часом з'явилися ознаки того, що окремі суб'єкти намагаються переглянути ключові частини суспільного договору в Україні.

Голова КСУ сам не представив в декларації частину майна, тим самим повністю підірвавши свій авторитет судді. Про це також можна дізнатися на порталі MY.UA.

Источник материала
Поделиться сюжетом