Ніцой рве і метає через мову: "Треба те паскудство виправити"
Ніцой рве і метає через мову: "Треба те паскудство виправити"

Ніцой рве і метає через мову: "Треба те паскудство виправити"

Українська письменниця й громадська діячка Лариса Ніцой нарікає на компанію Google, а точніше на Google-перекладач

Лариса Ніцой відома як поборниця всього українського. Вона завжди виступає за вживання української мови в усіх сферах в нашій країні. Ніцой неодноразово починала мовні скандали. Вона може почати вимагати в магазині, аби її обслуговували українською, може обізвати таксиста, який говоритиме на мові сусідньої держави Росії.

Цього разу Ніцой обурив Google-перекладач, який фразу "частина україномовного населення України" перекладає як "часть рускоязичного населения". Ніцой не стерпіла такої образи для української мови і написала гнівний пост у мережі Фейсбук.

Приєднуйтесь до нас в Telegram

"Гугел сказився. Вислів "частина україномовного населення України" перекладає як "часть рускоязичного насєлєнія" . Уявляєте? Можете самі перевірити", - пише Ніцой в пості.

Лариса Ніцой пропонує виправити це неподобство. Вона хоче, аби кожен, хто це побачив, зайшов у Google-перекладач та поскаржився на такий переклад фрази.

"Коротше. У вас є можливість зробити безкоштовно добру справу і отримати плюсик у карму. Відкриваєте гуглперекладач. В лівій частині обираєте українську мову - у правій частині російську. В українську колонку вводите "частина україномовного населення України" - і перекладаєте на російську. Отримуєте дурний переклад.
Під дурним перекладом написано курсивом "надіслати відгук". Треба їм написати сотні тисяч відгуків. Тоді по той бік увімкнеться не цифрова програмка, якій усе добре, а людський мозок. Треба те паскудство виправити", - написала Лариса Ніцой.

Читайте нас у Viber!

Нагадаємо, раніше портал MY.UA повідомляв, що за українську мову нещодавно виступив шоумен Антін Мухарський. Він заявив, що всі українці, які говорять російською, є росіянами. Вони зробили свій вибір на користь держави-агресора.

Також портал MY.UA писав, що письменниця, педагог Лариса Ніцой розповіла, хто винен у мовних скандалах і зауважила, що українське суспільство має психічний стан роздвоєності.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter та читайте нас у Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом