Заступник голови ОП: гроші з COVID-фонду не йшли на будівництво доріг
Заступник голови ОП: гроші з COVID-фонду не йшли на будівництво доріг

Заступник голови ОП: гроші з COVID-фонду не йшли на будівництво доріг

Заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що гроші з COVID-фонду начебто не йшли на будівництво доріг. За його словами, ремонт і будівництво автошляхів здійснюється коштом Дорожнього фонду. Про це Тимошенко заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна", передає "5 канал".

"Перше: гроші на дороги – це гроші Дорожнього фонду. Друге – кредитні гроші, коли "Укравтодор" укладає кредитні контракти з міжнародними інституціями. Третє – це гроші, які було виграно у Стокгольмському арбітражі. Так, справді, якусь частину з них було спрямовано до Загального фонду, але ніхто не забирав їх із боротьби з коронавірусом", – стверджує Тимошенко.

Втім, як раніше заявляв Володимир Зеленський, гроші на дороги з COVID-фонду все ж таки виділялися.

"Трішечки 20% ковід фонду витрачено. І ще правда багато грошей витрачено на дороги, які йдуть до лікарень чи приймальних відділень чи до шкіл і це треба робити. Мільярди грошей з Фонду ми витрачаємо на підтримку людей, пенсіонерів, людей, які не отримують заробітну плату", – заявляв президент.

Згодом депутати від "Європейської солідарності" звернулися до Національного антикорупційного бюро, з вимогою перевірити, чому із 66-ти мільярдів гривень із ковідного фонду майже половина пішла на будівництво автошляхів.

Нагадаємо, раніше у ЗМІ з'явилася інформація, що українська влада вирішила витратити на будівництво доріг кошти, що мали піти на ремонт Національного інституту раку в Києві, який є головним онкоцентром країни.

Источник материала
loader
loader