В Україні введуть жорсткий карантин:  Шмигаль назвав план «Б»
В Україні введуть жорсткий карантин: Шмигаль назвав план «Б»

В Україні введуть жорсткий карантин: Шмигаль назвав план «Б»

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підтвердив інформацію, що Уряд розглядає більш жорсткіші умови карантину та розповів про плани в дії. Про це він написав на своїй сторінці в Фейсбук.

За словами прем'єр-міністра України, Уряд розглядає план по введенню локдауна в країні найближчим часом, якщо це буде потрібно при різкому зростанні хворих на COVІD-19.

Карантин вихідного дня залишається незмінним планом в дії, але за словами Шмигаля вони бачать не досить повну ефективність в його використанні.

«Це лише 2 тиждень його використання. Ми обмежили мобільність людей, лише частково. Зменшилися довготривалі контакти між людьми, різними соціальними групами населення. Відповідно зменшився шанс підхопити вірус у здорової людини», - написав Денис Шмигаль на своїй сторінці.

Читайте нас в Telegram і Viber
Тому, на його думку карантин вихідного дня варто продовжувати і лише тоді зможемо оцінити його повну ефективність. Що стосується введення більш жорсткішого карантину, то цей план дійсно розробляється.

«Ми розглядаємо більш жорсткіший карантин, лише як «План Б». Якщо ми не побачимо ефективності від карантину вихідного дня. Ми хочемо випередити вірус і раніше розглянути подальші дії, та обговорити цей план Б публічно, з громадянами країни», - додав Шмигаль.

За його словами, українці повинні бути заздалегідь попередженні про дії Уряду, щодо карантинних обмежень. Адже для нас важливо, що всі дії, які спрямовані на покращення ситуації в країні працювали.

«Цього тижня ми матимемо масу зустрічей і будемо радитися. Ми говоритимемо з головами громад, міськими головами, Радою церков. Обговорюватимемо подальші дії з бізнесом. Які заходи? Для яких громад? Для чого? Все це ми будемо озвучувати і обговорювати», - дописав прем'єр-міністр України.

Також Денис Шмигаль неодноразово наголосив, що жодних дат не визначено. Все лише тільки обговорюється і аналізується ситуація епідеміологами та інфекціоністами, щоб ми мали уявлення в подальших наших спільних кроках.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що країні загрожує локдаун: за добу на коронавірус захворіла рекордна кількість людей.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом