У Зеленського побачили рух вперед у питанні досягнення миру на Донбасі
У Зеленського побачили рух вперед у питанні досягнення миру на Донбасі

У Зеленського побачили рух вперед у питанні досягнення миру на Донбасі

Тимошенко: у питанні досягнення миру на Донбасі є рух вперед / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що у питанні досягнення миру на Донбасі є рух вперед.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це він сказав в інтерв'ю програмі «Бацман».

Тимошенко заявив, що президент Володимир Зеленський має бачення того, яким чином досягти миру на Донбасі, і Україна до цього йде.

"Якщо президент не буде все для цього (встановлення миру на Донбасі) робити, цього не відбудеться. Тому що цей мир вигідний у першу чергу нам, адже це територія України, і там є громадяни України. Без бажання і постійних дій з боку президента не вийде досягти миру", - наголосив він.

Заступник керівника Офісу президента зауважив, що на Донбасі чотири місяці зберігається режим тиші, хоча є й факти загибелі військових та обстріли. Однак він наголосив, що у порівнянні з минулими роками війни кількість цих втрат та обстрілів зменшилася в рази.

"Ніхто не міг два чи три роки тому подумати, що Олег Сенцов сюди повернеться, чи про те, що ми зможемо повернути таку кількість людей. Певними кроками - вони можуть бути маленькими, але ми все одно рухаємося", - сказав він.

Війна на Донбасі: порушення перемир'я з боку бойовиків

  • З опівночі 27 липня на лінії розмежування в районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі діє режим повного і всеосяжного припинення вогню.
  • Російські окупанти регулярно здійснюють обстріли позицій українських військових, які, за оцінкою штабу ООС, мають провокативну мету.
  • Зокрема, 30 жовтня о 00:28 противник здійснив обстріл з напрямку Пікузи на Водяне, використовуючи АГС і підствольні гранатомети. В результаті обстрілу загинули двоє військовослужбовців ЗС України. Це були морські піхотинці сержант Бондарюк Володимир Володимирович та старший сержант Старостін Михайло Григорович.
  • 30 жовтня учасники ТКГ вкотре домовилися дотримуватися режиму припинення вогню.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Юлія Янкевич

Источник материала
loader
loader