Арахамія назвав дату, коли має набути чинності законопроєкт щодо підтримки бізнесу під час карантину
Арахамія назвав дату, коли має набути чинності законопроєкт щодо підтримки бізнесу під час карантину

Арахамія назвав дату, коли має набути чинності законопроєкт щодо підтримки бізнесу під час карантину

Законопроєкт щодо підтримки малого та середнього бізнесу, який постраждав під час карантину, що передбачає компенсацію для найманих працівників, має набути чинності до 9 грудня.

Про це повідомив глава фракції партії "Слуга народу" Давид Арахамія у суботу, 28 листопада, після спільної наради керівництва парламенту, уряду та лідерів фракцій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Питання щодо локдауну взагалі не обговорювали, а обговорювали питання про ухвалення законопроєктів щодо підтримки малого та середнього бізнесу. Дуже стислі терміни для того, щоб цей законопроєкт був уже підписаний і набув чинності до 9 грудня, тому що є приблизно два мільйони людей, найманих працівників, за підрахунками уряду, які можуть отримати цю компенсацію до 8 тис. грн на людину", - сказав він.

За словами Арахамії, більша частина наради була присвячена цьому питанню, тому що необхідно продумати, "яким чином пройти всі ці бюрократичні узгодження, щоб витримати терміни".

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт щодо анонсованої підтримки українського бізнесу, який постраждав під час карантину.  Як заявляв президент, матеріальну одноразову допомогу виплатять тим, чия робота або бізнес потрапляють під заборону через посилення карантину. За його словами, ФОПам, які змушені були припинити роботу, чи найманим працівникам, котрі втратили роботу, держава виплатить до 8 тисяч гривень. Для отримання компенсації треба встановити застосунок "Дія", ввести короткі дані й номер банківської картки.

Відео Бізнес на карантині: як вести і не збанкрутувати

Сценарій повного локдауну в Україні розглядається як план "Б", якщо не спрацює карантин вихідного дня. Напередодні про це таки заговорив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Попередній суворий карантин коштував нам третини всіх ресторанів і кафе країни. Вони вже не відкрилися, коли почався адаптивний карантин. Як потрібно змінити свій бізнес, щоб зберегти його - дивіться далі.

Бізнес на карантині: як вести і не збанкрутувати
Сніданок з 1+1
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
loader
loader