19 мая, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Степанов дав добро, доля карантину «вихідного дня» вирішена
Степанов дав добро, доля карантину «вихідного дня» вирішена

Степанов дав добро, доля карантину «вихідного дня» вирішена

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що його відомство не планує рекомендувати уряду продовжувати режим карантину "вихідного дня", який завершився минулими вихідними

МОЗ не збирається продовжувати карантин "вихідного дня". Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомивши, що не думає, що така пропозиція буде подаватися від МОЗ.

Також він додав, що результати карантину і його ефективність можна буде оцінити на наступному тижні.

«Остаточні результати ми побачимо на наступному тижні, як спрацювали всі без винятку "карантини вихідного дня" протягом трьох пар вихідних, які були. Але хочу однозначно сказати, що ми пам'ятаємо, як пройшли перші вихідні, коли, м'яко кажучи, не дотримувалися "карантину вихідного дня". Але, все-таки, бачимо тенденцію до зменшення динаміки зростання... Ми не досягли того ефекту, на який розраховували спочатку, українці не дотримувалися карантину в повному обсязі, як ми прописували", - сказав міністр.

Степанов заявив, що інформація про впровадження тотального карантину з 23 грудня по 15 січня не відповідає дійсності:

"Ні, не відповідає. У нас є чіткі критерії, чому ми вводимо ті чи інші обмеження, і там є чітка логіка. У нас був адаптивний карантин, ми його ввели влітку, і він у нас діяв до 9 листопада. Це зрозуміле рішення, я був одним з авторів, коли в залежності від ситуації в регіонах є певні обмеження. але з одним "але". Дуже важливо, щоб ці обмеження виконувалися з початку до кінця. Ми пам'ятаємо, що було багато порушень. І він спрацював, але недостатньо ефективно, як ми розраховували".

Так само прес-секретар Президента Юлія Мендель повідомила, що на поточний момент рішення про введення локдауна ще не прийнято і відповідно ніякі точні дати невідомі.

Тим часом "Дзеркало тижня" з посиланням на свої джерела повідомляє, що долю карантину "вихідного дня" вирішуватимуть сьогодні.

Поки обговорення карантинних обмежень в Офісі президента не привело до результату.

Керівництво держави проводить консультації, чи потрібен локдаун. Детальніше: https://bit.ly/36mXTQ4

Опубликовано Офіс Президента України Понедельник, 30 ноября 2020 г.

Чекаємо на Вас в месенджерах Telegram та Viber!

За інформацією видання, міністр Степанов пропонував ввести тритижневий карантин с 2 січня 2021 року. Це позиція Президента країни, і Степанов її підтримав.

Є альтернативна пропозиція від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова - введення тритижневого карантину з 7 грудня 2020 року.

Аваков посилався на результати аналізу математичних моделей, згідно з якими вже зараз в день інфікуються до 30 тисяч українців. І тільки низький рівень тестування не дозволяє визначити реальну кількість хворих.

Обидва варіанти ставилися на імпровізоване голосування, але жоден з них не набрав більшості голосів.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що кількість нових хворих на коронавірус за останню добу знову зросла. Міністерство охорони здоров'я постійно інформує українців про поточну ситуацію.

Максим Степанов почав перевіряти медичні установи без попередження. Уже виявлені перші недостовірні дані, які надають глави лікарень. Читайте про це докладніше на MY.UA.

Підписуйтесь на наш канал в Twitter

Приєднуйтесь до нас в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом